PRATİK MUHALLEBİLİ KADAYIF



Muhallebili kadayıf yediğim ilk günden itibaren çok sevdiğim bir tatlı.Ancak o kadayıfların bir gün önce alınması dondurucuda bekletilip sonra kızarana kadar çevire çevire kızartma olayı beni biraz soğuttu bu tatlıdan.Eee zamanla yarışıyoruz neticede işten gelince yaptığımız için pratiklik kazandırmak lazım..Nasılmı?İşte Böyle :)

Malzemeler:



400 gram hazır kadayıf(paketli,aşağıda resmi var)
150 gram iri çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ



Muhallebi:


1 Lt süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 poşet toz krem şanti



Hazır kadayıfımızı elimizle parçalayıp tel tel ayıralım,zaten kolayca ayrılacaktır.Tavamıza tereyağ,kadayıf şeker ve cevizimizi ekleyip kısık ateşte şeker eriyene kadar kavuralım.

Muhallebi için süt,şeker,yumurta sarısı ,un ve nişastayı sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.Ocağı kapatıp vanilyamızıda ekleyip muhallebiyi arada karıştırarak soğumasını bekleyelim.Soğuyan muhallebimize toz krem şantimizide ekleyip iyice çırpalım.

Borcamın altına kadayıflarımızın yarısını serelim.Üzerine soğuyan muhallebimizi döküp en üstü kalan kadayıflarımızla kapatalım.En az 3 saat dolapta dinlendirip arzu edilirse kaymaklı dondurma eşliğinde servis yapalım.











Not:Ölçüler büyük borcam içindir.Ben 2 borcam yaptığım ve dondurma ile servis ettiğim için ince olmasını tercih ettim...



Not 2:Yapıldığı gün yenildiğinde çıtır çıtır olan kadayıflar ertesi güne kaldığında yumuşuyor.Siz bir gün önceden yapıp ertesi gün servis edecekseniz üzerine koyduğunuz kadayıfları bir saklama kabında muhafaza edip üzerine ertesi gün dökmenizi tavsiye ederim.Böylece çıtırlığı kaybolmayacaktır...







Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler