KÖFTELİ&SEBZELİ MAKARNA




Eşim ve ben herkesin ölüp bittiği makarnayı senede sayılı yeriz.İkimizinde çok tercih etmediği bir yemek olduğu içinde makarna kültürüm biraz geri kaldı:)



Ancak geçen akşam erzak dolabında alıpta yapmadığım yaklaşık 10 paket makarnayı görünce bunları tüketmenin bir yolunu bulmalıyım dedim...Ama nasıl ikimizinde seveceği bir tarif olmalıydı peki biz neyi severdik köfte,et hımm evet evet.....



Ben 1 ay boyunca sabah 7 de evden çıkıp akşam 9 gibi geldiğim için köfteleri akşamdan hazırladım.Onun dışında makarnanın pişme süresi kadar zaman gerektiriyor zaten bu tarif..



Misket Köfte İçin:

300 gr kadar kıyma
1 soğan
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı galete unu
2 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı kadar su


Makarna:

Yarım paket kadar burgu makarna
1 adet havuç
yarım su bardağı kadar bezelye
yarım çay bardağı mısır
dereotu,tuz,karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı


Misket köftelerimizin bütün malzemelerini karıştırıp iyice yoğuruyoruz yaklaşık 4-5 dakika.Küçük misket şekli verip kızartana kadar buzdolabına kaldırıyoruz.

Makarnamızı bol ve tuzlu kaynar suda haşlanmaya bırakıyoruz.Bu sırada taze bezelyelerimizi az suda haşlanmaya bırakıyoruz.Havucumuzu rendeleyip 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağında kavuruyoruz.Haşlanan bezelyelerimizi havuçlarımıza ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Mısırımızı tuz ve karabiberimizi ekliyoruz.En son dereotumuzu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.

Haşlanan makarnamızı süzüp servis kabımıza alıyoruz(asla soğuk suyla yıkamıyoruz).Üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ gezdirip karıştırıyoruz.Sebzeli harcımızı makarnaya ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Bol ve derin yağda miske köftelerimizi kızartıp makarnamıza karıştırıyoruz.Anlatması biraz uzun ama çok kolay bir tarif .Yanına elma dilim patates ve soslarla ikram edebilirsiniz.


Afiyet Olsun...






Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler