Geçen akşam akrabalarımıza gidecekken gözüme ilişen ülker baton kekin cazibesine kapılıp kendimi bu lezzet toplarını yaparken buldum:) Lezzet topları diyorum çünkü her zaman yaptığım çikolatalı&kremalı bir truf değil bu...
Çok daha ekonomik ama lezzetlimi lezzetli gerçektende ....Tarifine geçelim.
Malzemeler (22 adet için)
1 paket ülker dankek kakaolu baton(isterseniz evde olan bir kek)
50 gr margarin
1 tepeleme yemek kaşığı dark kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım çay bardağı süt
1 paket vanilya
Damla Çikolata
İri çekilmiş ceviz
İri çekilmiş ceviz
Üzeri İçin;
İnce çekilmiş antep fıstığı
İnce çekilmiş antep fıstığı
Renkli pasta süsleri
Hindistan cevizi
Kakao vs...
Baton kekimizi rondoda incecik çekelim.Sos tenceremize margarin,kakao,vanilya,süt ve pudra şekerimizi koyup altını açmadan karıştıralım.Tamamen pürüzsüz olunca kısık ateşte altını açıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.İnce çekilmiş kekimizin içine istediğimiz malzemeyi katalım(kuru üzüm,damla çikolata,kuru kayısı,ceviz ,fıstık vs.)ben damla çikolata ile ceviz koymayı tercih ettim.
Sosumuzu da kekli karışımımıza ekleyip köfte yoğurur gibi yoğuralım.Dolapta 10 dakika dinlendirdiğimiz hamurumuzu ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp dilediğimiz dış malzemeye bulayalım.
Kakao vs...
Baton kekimizi rondoda incecik çekelim.Sos tenceremize margarin,kakao,vanilya,süt ve pudra şekerimizi koyup altını açmadan karıştıralım.Tamamen pürüzsüz olunca kısık ateşte altını açıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.İnce çekilmiş kekimizin içine istediğimiz malzemeyi katalım(kuru üzüm,damla çikolata,kuru kayısı,ceviz ,fıstık vs.)ben damla çikolata ile ceviz koymayı tercih ettim.
Sosumuzu da kekli karışımımıza ekleyip köfte yoğurur gibi yoğuralım.Dolapta 10 dakika dinlendirdiğimiz hamurumuzu ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp dilediğimiz dış malzemeye bulayalım.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder