TAVUKLU BAMYA


Arşivimin dolması için gün içinde vakit bulduğumda elimdeki birikmiş tarifleri yayınlamak istiyorum.Buda onlardan biri tavuklu bamya ilk defa denediğim bir lezzet oldu.Annem genelde kıymalı yapar ,son zamanlarda zeytinyağlı olarak yapıyorduk ancak ben TRT yayınlanan gezelim görelim programında görüp kafama taktığım için bu sefer tavuklu denedim.Bence kıymalısından çok daha güzel oldu.


Malzemeler 4 kişilik
750 gram bamya
Yarım kilo tavuk kuşbaşı
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kurusoğan
2 adet domates
çeyrek limon suyu
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz

Öncelikle bamyalarımızın uçlarını döndürerek temizleyelim.Böyle temizlenince bamyadaki hoş olmayan uzamalar olmuyor.Zeytinyağımıza soğanımızı ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.Daha sonra salçamızı ve tavuğumuzuda ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar tekrar kavuralım.Sırasıyla bamya,küp doğranmış domates,limon ,şeker ve tuzumuzu ekleyip çok karıştırmadan 2 dakika kadar kavuralım.Yaklaşık 2 su bardağı sıcak su ekleyelim,kapağını kapatıp arada suyunu kontrol ederek pişirelim.

Afiyetler Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler