Bulutlu bir İstanbul gününden herkese merhabalar....Hafta sonu için yapılan gezi planları suya düşmez umarım hava bir an evvel açar:)
Bu yemek hem çok pratik hem çok lezzetli ben tavuğu bu şekilde ve aynı malzemelerle salçalı olarak çok sık yaparım .Onuda yaptığımda siteye ekleyeceğim muhakkak çünkü lavaş arasına konduğunda inanılmaz lezzetli oluyor.Gelelim malzemelere:
2 parça tavuk göğsü(kemiksiz kalın dilimli )
1 kurusoğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
10 adet kadar ince dilimlenmiş mantar(isteğe bağlı)
1 havuç
yarım çay bardağı bezelye
1 patates
2 kapya biber(kırmızı dolmalık)
1 büyük tatlı sivri biber yada çarliston biberi
1 yemek kaşığı soya sosu,yarım çay kaşığı köri,yarım çay kaşığı karabiber,tuz.
Beşamel Sos:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 sb un
tuz ve az karabiber
Üzerine serpmek için taze kaşar
Tenceremize zeytinyağımızı,yarım ay şeklinde doğranmış soğanımızı,minik doğranmış sarmısaklarımızı,ince doğranmış kırmızı ve yeşil biberimizi ,küp küp doğranmış tavuk etimizi ve minik yarım ay şeklinde doğranmış havucumuzu koyup 5 dakişka kadar kavuruyoruz.Daha sonra mantarımızı ve bezelyemizi ve gene küp olarak doğradığımız patatesimizi de katıp 2 dakika daha kavuruyoruz ve 200 ml kadar kadar sıcak su koyup etleimizin ve sebzelerimizin pişmesini sağlıyoruz.Suyunu iyice çekmeli ve hiç suyu kalmamalı yemeğimizin.Bu aşamada soya sosunu ve baharatlarımızı ekleyip tuz kontrolü yapıyoruz.
Beşamel sosumuzu hazırlamak için 1 çorba kaşığı margarinimizi eritip içine 1 çorba kaşığı unuda katarak biraz kavuruyoruz.1 sb sütümüzüde koyup topak olmaması için hızlı hızlı çırparak koyulaşmasını sağlıyoruz.En son tuz ve karabiberimizi katıp altını kapatıyoruz.
Fırın kabımıza evvela Tavuklu karışımımızı üzer,nede beşamel sosumuzu yayıyoruz.Ben beşamel sosun alta kadar inmesi için kaşıkla biraz karıştırıyorum.En üste kaşar serpip 200 derecedeki kızgın fırında yaklaşık 10 dakika tutuyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder