Tavuk dolma benim çok sevdiğim bir yemektir.Eşim ıspanaklısını daha çok sevsede ben bu halini çok beğenirim.Denemenizi tavsiye ederim...
4 adet tavuk budu(kemikleri çıkartılmış ve dolmalık kasaba belirtiniz)
İç Harcı:
1 adet kurusoğan
15 adet kada mantar
1 adet kabak
1 adet patates
2 adet yeşil biber
1 adet kapya(kırmızı biber)
1 havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
biraz sıvıyağ
Ayrıca 1 kase su +bir tatlı kaşığı domates salçası
Kabak havuç patatesi küp küp doğrayıp haşlıyoruz.Bu sırada bir tavaya biraz sıvıyağ ve bir tatlı kaşığı tereyağ koyup soğanımızı ,biberlerimizi ve mantarlarımızı kavuruyoruz.1 tatlı kaşığı kadarda domates salçası ekleyip haşlanan sebzelerimizide içine katıp kavurmaya devam ediyoruz.Tuzunu karabiberini ayarlayıp altını kapatıyoruz.
Tavuk butlarımızı tezgahımızı yayıp tuz ve kkarabiberle biraz tatlandırıyoruz.İç harçtan yeterli miktarda koyup önce yanlarını sonra ortadan içeri kapatıp resimdeki şekli veriyoruz.Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirip üzerine biraz sıvıyap sürelim.1 tatlı kaşığı omates salçası ve su ile sosunu yapıp dolmaların üzerine gelmeyecek şekilde tepsinin altına dökelim.200 dereceli fırında yaklaşık 35-40 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder