Malzemeler,
3 adet yumurta
2 su bardağı un
5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Üzeri için,
Yarım paket hazır beyaz çikolata sosu
1 su bardağı süt
Pasta süsü
Hazırlanışı,
Şeker ve yumurtaları mikserle köpürene kadar çırpın.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
Yumurtalı karşıma sıvıyağ ve sütü ekleyip karıştırın.
Unlu karışımı yavaş yavaş kaba ilave edip karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayıp kek karışımının yarısı dökün.
Kakaoyu kalan kek hamuruna ilave edip karıştırın.
Kakaolu kek hamurunu fırın tepsisine dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
Beyaz çikolata sosunu 1 bardak sütle üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Kek piştikten sonra fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Keki küçük karelere bölün.
Her bir parçayı beyaz çikolata sosuna batırın.
Soslu kekleri mini kek kalıplarına ya da düz bir tabağa yerleştirin.
Soğuması için buzdolabında bekletin.
Üzerini pasta süsüyle süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder