- Merhabalar ; Denetimimiz bitti çok şükür , iş yoğunluğu da yavaş yavaş azalmaya başlayınca hemen koştum geldim. Bekleyen bir sürü tarif var , arayı çok açmadan sırayla hepsini yayınlamaya çalışacağım . Bunlardan bir tanesi aşağıdaki çatlak kurabiyem. Nişastalı un kurabiyesi de diyebileceğimiz ağızda dağılıveren kekunun kattığı limon aromasıyla lezzeti bütünleşen güzel bir kurabiye denemek isterseniz buyruuun....
250 gr yumuşamış tereyağı
2 yumurta
2 yumurta
2,5 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
sinangil limon aromalı un
- Tereyağ, yumurta ve pudra şekeri karıştırılır sonra nişasta ve vanilya eklenip yoğrulur . Ardından azar azar limon aromalı SİNANGİL un eklenerek ele yapışmayan yumuşak özlü bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri kızarmadan pişrilip , soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. AFİYET OLSUN
- NOT: Sinangil kekunları kabartma tozu içerdiği için ayrıca kabartma tozu eklemeye gerek yoktur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder