MALZEMELER -10kişilik
1 Kilo süt
1,5 Su bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
4 Çorba kaşığı nişasta
Sosu için
500 gr çilek
4 Çorba kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI: Tencereye sütü döküyoruz. Süt kaynamaya başlayınca toz şekeri ilave ediyoruz. Diğer bir tarafta nişastayı, vanilyayı, bir çay bardağı soğuk suyu koyup eritiyoruz. Daha sonra yavaş yavaş nişastalı karışımı kaynamakta olan sütün
üzerine döküyoruz. Kıvamı çok açık ise geriye kalan harcın tamamını döküyoruz. Kısık ateşte 5 dakika kadar sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Sıcakken kaselere boşaltıyoruz. Her kaseyi bir parmak eksikliğinde dolduruyoruz. Pudinglerimiz soğuyunca üzerine ayıklanmış yıkanmış çilekleri üzerine pudra şekeri koyup püre haline getiriyoruz. Kaselerin hepsine paylaştırıyoruz. Buzdolabında soğuduktan sonra rendelenmiş bitter çikolata döküp servis ediyoruz.
Not: Üzerini taze nane ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder