GLAZÜRLÜ PRAMİT PASTA

  • Pratik ama en az pratik olduğu kadar lezzetli bir tarifle karşınızdayım. Öyle ağır çok kalorili bir pasta değil bu her daim evde olan malzemelerle 15 dakika içinde hazırlayıp 1-2 saat buzdolabında bekletip ikram edebileceğiniz , özellikle çocukların bayılacağı bir tarif istemezmisiniz ?
  • Pastadan geriye hiç kırıntı bile kalmayınca dilimli resmi çekilemedi malesef ... İşte size övdüğüm pratik ve leziz bir pasta....

Malzemeler
2,5 paket petibör büsküvi

Muhallebisi İçin
4,5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1/2 litre süt
125 gr terayağı
1 vanilya

Arasına
2-3 adet muz

Üzerine
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
1 paket siyah-beyaz glazür



  • Un ,şeker , süt ve vanilya sürekli karıştırılarak pişirilir , ılınınca margarin eklenir mikserle 10 dakika kadar çırpılır.
  • Tezgahımızın üzerine genişce bir naylon serilip üzerine 3 adet enine 5 adet boyuna büsküvi dizilir. Bu büsküvilerin üzerine hazırladığımız muhallebiden kaşık yardımı ile her yerine sürülür. Bu şekilde 3 kat büsküvi dizilip her kata muhallebiden sürülür. En üst 3. kata muhallebimizi sürdükten sonra uzunlamasına muzlarımız yerleştirilir. Naylonunun yan iki ucundan tutarak pramit olacak şekilde tepede birleştirelim. Bu şekilde naylonuzumu iyise sıkıp buzdolabında 2 saat kadar bekletelim.
  • Pastamızı buzdolabından çıkarıp sütle hazırladığımız krem şantimizi üzerine sürüp ardından da tarifine göre yumuşattığımız glazürümüzü üzerinde gezdirdikten sonra tekrar dinlenmesi için buzdolabına atalım. Yarım saat daha dinlenen pastamız artık servise hazırdır. AFİYET ŞEKER OLSUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler