KARIŞIK TURŞU

Günaydınlar efendim... İnşallah herkes iyidir. Ben bir kaç gündür malum sonbahar sendromu olan girip ve soğuk algınlığından ötürü yorgan döşek yatmış olsam da artık çok daha iyiyim şükürler olsun ...


Bugün sizlere beraber bu aralar hemen hemen herkesin evinde yapılmakta olan lezzetli mi lezzetli turşu kuracağız .. nasıl mı işte böyle.....


Malzemeler:


1 orta boy beyaz lahana (kelem )

1/2 kg ajur

1/2 kg yeşil domates

1/2 kg kırmızı biber

1/2 kg havuç

1/2 salatalık

1 bağ maydanoz

1 büyük baş sarımsak

kaya tuzu

1 limon

Havuç hariç tüm malzemeler ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde doğranır. Havuçlar rendelenir. Genişce bir kapta tüm doğranmış malzemeler karıştırılır soyup 4-5 böldüğümüz sarımsaklar ve tuzumuz ( 2- 3 avuç ) da ilave edilip güzelce hafif yoğurur gibi harmanlanır. Ardından malzemelerimiz geniş ağızlı cam bir kavanoza elimizlebastırarak yerleştirilir. Son olarak göz kararı suyumuz ilave edilerek ( yarıdan biraz fazla su... çok su koymuyoruz çünkü malzemeler de durdukça sularını verecektir) turşularımız beklemeye hazır hale getirilir.


Kavanozumuzun kapağını sıkıca kapattıktan sonraışık almayan serin bir yerde yaklaşık 15-20 gün beklettikten sonra turşularız afiyetle yenmeye hazır hale gelecektir.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler