Merhabalar ... Öncelikle hepinize hayırlı cumalar demek istiyorum , rabbim herkesin kalbine göre versin..
Bugün kü tarifim yumuşacık, mis kokulu ,havuçlu ,elmalı ,portakal aromalı ve cevizli kısacası enerji ve vitamin deposu bir muffin. Bu tarif için de sizlere garanti veriyorum içindeki buğday nişastası sayesinde yumuşaklığı ve lezzeti katmerleniyor benden söylemesi
Herkese kucak dolusu sevgiler gönderip müsadenizi istiyorum...
Bugün kü tarifim yumuşacık, mis kokulu ,havuçlu ,elmalı ,portakal aromalı ve cevizli kısacası enerji ve vitamin deposu bir muffin. Bu tarif için de sizlere garanti veriyorum içindeki buğday nişastası sayesinde yumuşaklığı ve lezzeti katmerleniyor benden söylemesi
Herkese kucak dolusu sevgiler gönderip müsadenizi istiyorum...
Malzemeler :
2 Yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 büyük elma + 1 yamek kaşığı un
1 büyük havuç , 1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı ceviz (iri çekilmiş ) 1 çay kaşığı tarçın
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı un
Yumurta ve şeker iyice beyazlaşıp köpürene dek çırpılır.Süt ve sıvıyağ ilave edilip düşük ayarda çırpılmaya devam edilir.
Ayrı bir kap içerisinde nişasta ,un , kabartma tozu , tarçın ve vanilya elenerek karıştırılır.
Elmalar kabuğu soyularak küp küp doğranır ve 1 yemek kaşığı una bulanır.
Çırpma kabındaki sıvı malzemelere unlu karışımımız eklenip tahta kaşık yardımı ile karıştırılır. Hazırlanan hamurumuza önce rendelediğimiz havucumuz , portakal kabuğu rendemiz ,son olarak una bulanan elmalar ve ceviz içleri ilave edilerek son bir kez karıştırılır.
Hamurumuz muffin kağıtları konulmuş muffin kalıplarına pay edilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder