Merhabalar...
Yine geldi kevgir zamanı, yine neler var neler,
Binbir çeşit kurabiyeler,
Süper sıcak ve güzel çorbalar
Leziz mi, leziz et yemekleri,
Kurabiye yapım aşamaları,
Çocuklarınız acıkınca neler yapılabilir alternatifleri,
Ayça'nın soruları,
Mutfakta aşk,
Etkinliklerden bir kaç tarif,
İstanbul'da nereler gezilir.
Film önerileri
Çay saati önerileri,
Hepsi ve daha fazlası "KEVGİR'DE"
E hadi ne duruyorsunuz önce benim poğaça tarifime şöyle bir göz atın sonra kevgirin sayfaları arasında keyifli bir yolculuğa çıkın. Garanti veriyorum hiç bir dergide bu kadar denenesi yapılası tarif yok...
Poğaçamın tarifine gelince,
MALZEMELER:
2 Sb Süt
1 Paket Katı Yağ
1 Çb Sıvı Yağ
1 Paket Yaş maya
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
4 Kaşık Şeker
2 Çay Kaşığı Tuz
Alabildiğince Un
Üzerine sürmeye 1 Yumurta Sarısı
YAPILIŞI
Süt ılıtılır, içine maya ve şeker konarak 5 dk kadar bekletilir.
Daha sonra tuz,mahlep,yağlar,konarak sert olmayan kulak memesi kıvamından yumuşak bir hamur yoğrulur.
Yarım saat kadar dinlendirilen hamurun içine istenilen malzeme konularak yuvarlanır. 20 dk kadar daha tepsi mayasına bırakılır. Üzerine 1 yumurta sarısı , bir çimdik pudra şekeri ve bir tatlı kaşığı sıvı yağ karıştırılarak sürülür.
200 derece fırında 30-35 dk pişirilir. AFİYET OLSUNNNNNN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder