Sebzeli Ponpon,Hamur Kızartması

Malzemeler,

2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 kâse haşlanmış mısır
Çeyrek demet doğranmış maydanoz
1 adet domates




1 adet biber
Hazırlanışı,

Domates ve biberi incecik doğrayın.
Mısırları yıkayıp suyunu süzdürün.
Derin bir kaba un ve kabartma tozunu ekleyin.
İçine tuz, yumurta ve sütü ekleyip karıştırın.
Karıştırma kabına domates, biber, maydanoz ve mısırı ekleyip karıştırın.
Orta derinlikte bir tavanın yarısına kadar sıvıyağ ekleyip kızdırın.
Sebzeli hamurdan 1 yemek kaşığı alıp tavada iki tarafını kızartın.
Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
Pişen sebzeli hamurları havlu kağıda alıp fazla yağını süzdürün.
Afiyet olsun

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler