Malzemeler:
- 1 litre süt
- 12 yemek kaşığı şeker
- 12 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 50gr margarin
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı vişne
- Süslemek için şam fıstığı
Yapılışı:
- Derin bir tencerede sütü, şekeri ve irmiği karıştırın.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Ateşten indirdikten sonra içine vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın.
- Tatlı hafif ılındıktan sonra içine oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini ilave edip karıştırın.
- Vişnelerin varsa çekirdeklerini çıkarın.
- Servis kasesinin içine irmikli muhallebinin yarısını dökün.
- Üzerine kalan vişneleri dizin. Vişnelerin üzerine kalan muhallebiyi döküp, düzeltin.İiyice soğutup, şamfıstığı ve taze vişne ile süsleyip, soğuk olarak arzuya göre vanilyalı dondurma ile servis yapın.
Not: Mevsimine göre vişne yerine çilek kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder