AY ÇÖREĞİ

evet canlar yine ortalarda yokum.üzgünüm çok ihmal ettim biliyorum. ama inanın yoğun proğramımı 24 saate yetiştiremiyorum.artık en çok istek alan eski tariflere yer verebiliyorum.buda onlardan birisi.tadı ve lezzeti görünüm ve sunumuyla harika tarifim isteyenler için yayında.. buyrun...

AY ÇÖREĞİ:
200 gr yumuşak tereyağ yada 250 gr margarin
1 kahve fincanı sızma zeytinyağ
1 küçük kahve fincanı çöreotu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket mahlepli kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerine sürmek için:
yumurta sarısı ve çöreotu
YAPILIŞI:
sıvı malzemeleri mikserle çarpıp geriye kalan tüm malzemeleride ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.iki ucu sivri çubuk gibi yuvarlayıp ay şekli vererek önce yumurta sarısı sürüp sonra çöreotu serpiyoruz.175 dereceki sıcak fırında kızarana dek pişiriyoruz.soğuyunca servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler