AY ÇÖREĞİ:
200 gr yumuşak tereyağ yada 250 gr margarin
1 kahve fincanı sızma zeytinyağ
1 küçük kahve fincanı çöreotu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket mahlepli kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerine sürmek için:
yumurta sarısı ve çöreotu
YAPILIŞI:
sıvı malzemeleri mikserle çarpıp geriye kalan tüm malzemeleride ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.iki ucu sivri çubuk gibi yuvarlayıp ay şekli vererek önce yumurta sarısı sürüp sonra çöreotu serpiyoruz.175 dereceki sıcak fırında kızarana dek pişiriyoruz.soğuyunca servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
200 gr yumuşak tereyağ yada 250 gr margarin
1 kahve fincanı sızma zeytinyağ
1 küçük kahve fincanı çöreotu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket mahlepli kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerine sürmek için:
yumurta sarısı ve çöreotu
YAPILIŞI:
sıvı malzemeleri mikserle çarpıp geriye kalan tüm malzemeleride ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.iki ucu sivri çubuk gibi yuvarlayıp ay şekli vererek önce yumurta sarısı sürüp sonra çöreotu serpiyoruz.175 dereceki sıcak fırında kızarana dek pişiriyoruz.soğuyunca servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder