http://hastanearsivi.blogcu.com/yemek-tarifleri-tatli-tarifleri-ve-yemek-kulturu
ıspanaklı kek denildiğinde akla hep tatlı kek geliyor değilmi oysa ıspanak bir sebze. neyse işte bende sebzeliğe yakışır bir kek yaptım çokta doyurucu oldu.hem pasta hemde yemek öğünü..üstelikte besleyici vitaminli..
Malzemeleri:- 1/2 kg ispanak
100 gr paket eritilmis margarin
2,5 su bardagi un
3 yumurta
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber ve pul biber istege göre
Yapilisi:Büyükçe bir kabin icine yumurtalari kiriyoruz. Unu, eritilmis margarini, kabartma tozunu ve ince kiyilmis ispanaklari elimizle iyice karistiriyoruz. Sonra yaglanmis veya yagli kagitla kaplanmis borcam tepsisine bosaltiyoruz ve üzerini düzlestiriyoruz. Üzerine kasar peynirini serpip 180 C firinda 20 - 30 dakika pisiriyoruz.Afiyet olsun!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder