KALBURABASTI

  • Herkese merhabalar ; hepinizin mevlit kandilini kutluyor , hayırlara vesile olmasını diliyorum...

  • Davet masamdan kıtır kıtır ağızda dağılan harika bir kalburabastı tarifi var sırada...

Hamuru İçin:
1 paket yumuşak margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İçi İçin :
1 su bardağı ceviz içi veya fındık

Şerbeti İçin :
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Şerbetimiz için suyu ve şekeri bir tencereye alıp kaynatalım. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra limon suyumuzu ekleyip bir taşım daha kaynatalım.Kaynayan şerbetimizi soğumaya bırakalım.
  • Hamurumuz için margarinimizi ve unumuzu azar azar birbirine katarak yedirelim. Sonrada yoğurt , sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozumuzu ekleyip yoğuralım. Hamurumuzun üzerini hafif nemli bir bezle örtüp 15 dakika kadar dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve bir kevgirin üzerinde elimizle hafif bastırarak avuç içi kadar açalım.

  • Açtığımız hamurumuzun içine bir miktar ceviz veya fındık içi koyup ortaya doğru birleştirelim. Kat yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizelim.

  • Kalburabastılarımızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Üzerleri kızarınca fırından çıkarıp sıcak tatlılarımızın üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim.

  • Servis ederken üzerine isteğe bağlı fıstık içi veya hindistan cevizi döküp afiyetle yiyebilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler