- Herkese merhabalar ; hepinizin mevlit kandilini kutluyor , hayırlara vesile olmasını diliyorum...
- Davet masamdan kıtır kıtır ağızda dağılan harika bir kalburabastı tarifi var sırada...
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İçi İçin :
1 su bardağı ceviz içi veya fındık
Şerbeti İçin :
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Şerbetimiz için suyu ve şekeri bir tencereye alıp kaynatalım. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra limon suyumuzu ekleyip bir taşım daha kaynatalım.Kaynayan şerbetimizi soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için margarinimizi ve unumuzu azar azar birbirine katarak yedirelim. Sonrada yoğurt , sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozumuzu ekleyip yoğuralım. Hamurumuzun üzerini hafif nemli bir bezle örtüp 15 dakika kadar dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve bir kevgirin üzerinde elimizle hafif bastırarak avuç içi kadar açalım.
- Açtığımız hamurumuzun içine bir miktar ceviz veya fındık içi koyup ortaya doğru birleştirelim. Kat yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- Kalburabastılarımızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Üzerleri kızarınca fırından çıkarıp sıcak tatlılarımızın üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim.
- Servis ederken üzerine isteğe bağlı fıstık içi veya hindistan cevizi döküp afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder