Malzemeler :
4 parça tavuk göğsü
4-5 adet etli kırmızı biber
2 sivribiber
1 yemek kaşığı salça
1 büyük soğan
Kimyon
Kırmızı biber
Tuz, karabiber
- Tavuklarımız yıkanıp süzdürüldükten sonra kuşbaşı olacak şekilde küp küp doğranır. Bu esnada bir tavaya sıvıyağ konup soğanımız yemeklik doğranıp sıvıyağda renkleri pembeleşene dek sotelenir.
- Ardından tavuk , serçe parmak uzunluğunda 1 cm kalınlığında doğradığımız kırmızı biber , sivri biberlerimiz , salça ve tuzumuz eklenerek tavuk suyunu salıp tekrar çekene dek ara ara karıştırılarak kavrulur. İyice pişen tavuğumuza kimyon , kırmızı biber ( isteğe bağlı) ve karabiber eklenerek servis tabağına alınarak yada pilavın üzerinde servis edilerek afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder