MUZLU KEK

  • Hayırlı cumalar herkese ;
  • Bugün evde kalıp kararan muzlarımı değerlendirmek için yaptığım muzlu kekle karşınızdayım.
  • Kekin tarifi sevgili banucuğuma ( kibele) ait. Buradan teşekkür edip sizleri kek tarifi ile başbaşa bırakıyorum. Herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum.
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
200 gr süt kreması
2 büyük muz
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı damla çikolata
1 kabartma tozu

1 vanilya
2 su bardağı un


kalıba serpmek için:
yarım su bardağı fındık
kırığı


  • Mikser kabının içinde muzumuz soyulur ve üzerine limon suyu gezdirilip çatalla ezilerek püre haline getirilir.
  • Üzerine şeker ve krema eklenir mikserle çırpılır. Ardından tek tek eklenerek çırpılırlar .
  • Elediğimiz un , kabartma tozu ve vanilya karıştırılarak hazırladığımız karışama eklenip tahta kaşık yardımı ile karıştırılıp son olarak damla çikolata eklenir.
  • Hazırladığımız kek hamurumuz yağlanıp fındık kırığı serpilmiş kek kalıbına dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
  • Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterecektir. Kekinizin çökmemesi için ilk 35 dakika fırının kapağını hiç açmayınız . 35 dakikadan sonra kekinize kürdan batırıp kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
  • AFİYET ŞEKER OLSUN
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler