- Hayırlı cumalar herkese ;
- Bugün evde kalıp kararan muzlarımı değerlendirmek için yaptığım muzlu kekle karşınızdayım.
- Kekin tarifi sevgili banucuğuma ( kibele) ait. Buradan teşekkür edip sizleri kek tarifi ile başbaşa bırakıyorum. Herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum.
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
200 gr süt kreması
2 büyük muz 1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı damla çikolata
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 su bardağı un
kalıba serpmek için:
yarım su bardağı fındık kırığı
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
200 gr süt kreması
2 büyük muz 1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı damla çikolata
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 su bardağı un
kalıba serpmek için:
yarım su bardağı fındık kırığı
- Mikser kabının içinde muzumuz soyulur ve üzerine limon suyu gezdirilip çatalla ezilerek püre haline getirilir.
- Üzerine şeker ve krema eklenir mikserle çırpılır. Ardından tek tek eklenerek çırpılırlar .
- Elediğimiz un , kabartma tozu ve vanilya karıştırılarak hazırladığımız karışama eklenip tahta kaşık yardımı ile karıştırılıp son olarak damla çikolata eklenir.
- Hazırladığımız kek hamurumuz yağlanıp fındık kırığı serpilmiş kek kalıbına dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
- Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterecektir. Kekinizin çökmemesi için ilk 35 dakika fırının kapağını hiç açmayınız . 35 dakikadan sonra kekinize kürdan batırıp kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
- AFİYET ŞEKER OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder