PATATESLİ - KIYMALI RULO BÖREK

  • Merhaba canlar ;
  • İşler oldukça yoğun olduğu için pek buralarda görünemiyorum. Bir taraftan işler diğer taraftan bazı can sıkıntılarımdan dolayı hiç keyfim yok bu günlerde. Üstüne üstük fotoğraf makinem tamamen iptal oldu buda tuzu biberi oldu. İçinde 30'a yakın tarif resmi vardı ve en önemlisi de kızların buz pateni , sinema ve park keyiflerine ait birbirinden güzel resimler. Şu an hepsi tarih olmuş görünüyor. Yinede makineyi tekrar servise göndermem lazım bataryasındaki sorun hala devam ediyor. Anlayacağınız bir müddet daha makinesizim, en kısa zamanda bir makine şart oldu.
  • Benim sıkıntılarımla sizi de sıkmak istemem o yüzden sözü burada bitirip güzel bir tarifle başbaşa bırakıyorum sizleri. Herkese kocamaan sevgiler..

Malzemeler :
6 Adet Yufka

Sosu İçin :
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 şişe soda
İç Harcı İçin
3 orta boy patates
250 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Kırmızı biber
karabiber
1 çay kaşığı kimyon
tuz , sıvıyağ
Üzerine
1 yumurta sarısı

  • İlk olarak patateslerimizi bir tencerede tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra rendeleyelim veya kaşıkla ezelim. Ardından tavamıza sıvıyağ koyup yemeklik doğradığımız soğanımızla beraber kıymamızı ekleyerek kavuralım. Kıymamız suyunu salıp tekrar çektikten sonra ocağın altnı kapatıp sonra içine baharatlarımızı 1 yemek kaşığı kuş üzümümüzü ve rendelediğimiz patateslerimizi ekleyip iç harcımızı hazırlayalım .
  • 3'katlı bir rulo börek için iç harcımızın yarısını kullanacağız . Bu yarı harcı da iki kata pay edeceğiz. Bunu dikkate alarak harcı ona göre dağıtmamız gerekiyor.
  • 1 adet yufkamızı tezgahımıza sererek üzerine zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve soda ile hazırladığımız sostan sürelim. İkinci yufkamızı üzerine serip onunda her yerine sos sürüp , üzerine hazırladığımız iç harcımızın 1/4 ünü her yerine gelecek şekilde serpiyoruz.Ardından üçüncü yufkamızı üzerine serip önce sos ardından da kalan harcımızdan sürüp 3 kat olan yufkalarımızı sıkıca rulo şeklinde saralım.
  • Diğer 3 yufkamıza da aynı işlemleri yapıp hazırladığımız rulolarımızı bir poşete veya ağzı kapalı bir kaba koyup 1 gece dolapta bekletelim.
  • Ertesi gün böreğimizi 1 parmak kalınlığında kesip tepsimize dizelim üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında yaklaşık yarım saat üzerleri kızarana kadar pişirelim . Sıcakken servis yapıp afiyetle yiyelim.
  • NOT: Verdiğim ölçü ile 2 tepsi börek çıkıyor . Ben her seferinde bu ölçüler ile yapar bir tepsiliğini dondurucuya kaldırır diğerini pişirir servis yaparım. Börek acil misafirler için kurtarıcım olarak her zaman dolapta yerini alır. Bilgilerinize.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler