PEYNİRLİ ÇİĞ BÖREK

  • Hayırlı cumalar ...
  • Sıkıntılı , bol stresli ve zor geçen bir haftayı daha geride bıraktım hastalıklar , aksilikler ve anlamsız zorluklar yaşadım bu aralar allah tekrar yaşatmaz inşallah.
  • Üzerine birde bir türlü ısınamayan havanın etkisiyle bahar rehaveti eklenince durum daha da karamsar oldu ,kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Haftaya minik kızımın doğum günü var o zamana kadar bu rehavetten kurtulup kızıma güzel bir doğum günü hazırlamak istiyorum.
  • Herkese mutlu ,mesut, güzel ve güneşli bir hafta sonu dileyip sizleri hafta sonu kahvaltı masalarına alternatif olarak düşünebileceğiniz çiğ böreğimle başbaşa bırakıyorum.

Malzemeler :
1 kg un
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1,5 tatlı kaşığı tuz,

İç Malzemesi
Lor yada 1/2 kalıp beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Kırmızı biber (isteğe bağlı)

  • Unumuzun ortasını açıp mayamızı , suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim..Hamuru 20-30 dakika mayalandıralım..

    Peynir ve maydanozla arzuya göre kırmızı biber de ilave ederek iç harcımız hazırlanır
  • Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıp içine 1-2 kaşık iç malzemesi koyup yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice bastıralım...
  • Bir tavaya 3 su bardağı sıvıyağ koyup kızgın yağda böreklerimizi arkalı önlü kızratalım.. Pişen böreklerimizi havlu kaıt üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra kahvaltılarımızda afiyetle yiyelim...Afiyet şeker olsun...
  • NOT: Misafirlerinizle yapacağınız kahvaltılarınız için hamur ebatını daha da küçültebilirsiniz fincan altlığı büyüklüğünde açabilirsiniz daha şık ve güzel bir sunum olur. )
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler