- Günaydnlaar ;Herkese mutlu haftalar diliyorum , gönlünüzce geçecek , huzur dolu , yüzünüzdeki gülümsemenin hiç eksilmeyeceği bir hafta olur inşallah.
- Bugünkü tarifim yıllardır severek yaptığım ve lezzetine bayıldığım poğaçam. Yumuşacık oluşu ve bayatlamaması , durdukça lezzetinin değişmemesi benime bu tariften vazgeçmememi sağlayan en önemli faktör oldu yıllarca...
- Ölçüler 1 fırın tepsisine göredir (18- 20 adet poğaça çıkıyor )
- Unutmadan yine çalışan hanımlara bir püf noktası ; yapmışken 2 tepsi yapıp 1 tepsiyi paketleyip dondurucuya atıp sonra acil gelen misafirleri için kullanabilirler. Ani gelen misafirler için dondurucudan çıkartıp 10 dakika fırınlayıp tekrar ısınmalarını sağlamak yeterlidir ilk günkü lezzeti ile afiytle tüketebilirsiniz.
1 Su Bardağı Ilık Süt
1/2 Paket (42 gr) yaş Maya
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 Yemek Kaşığı Şeker
1,5 şeker Kaşığı Tuz
Alabildiği kadar un
İç Harcı için
1/2 kalıp lor veya beyaz peynir
Üzerine
1 Yumurta sarısı
- Ilık sütte mayayı elimizle eritip bekletmeden şekeri , tuzu ve yağı koyup karıştırıyoruz. Sonra yavaş yavaş elenmiş unumuzu ekleyerek kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamur ele yapışmayan hafif sulu bir hamur olması yeterlidir , unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını iyi ayarlamalıyız. Hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp elimizle yuvarlatarak açıyoruz içine iç harcımızı koyup poğaça şeklinde üst üste getirip elimizin ayası ile orta kısmına batırıyoruz.
- Bu işlem hem mayalı hamurun pişerken açılmasını engelliyor hem de tam poğaça görüntüsü veriyor.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsimize poğaçalarımızı yerlestirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda ,üzerleri kızarana dek pişirelim.
- Poğaçalarımız pişip fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerine fırça yardımı ile sıvıyağ sürüp hem yumuşamasını hemde parlamasını sağlayıp afiyetle yiyelim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder