PORTAKALLI ETİMEK TATLISI

  • Günadınlar , hayırlı cumalar ve mutlu haftasonları diliyorum hepinize...

    Bugün kü tarifim
    davet masamdan o gün bugündür yayınlanmayı bekleyen, tembelliğimden dolayı yayınlamakta geçiktiğim , çooooook ama çoook lezzetli olan portakallı etimek tatlım.

  • Benim şerbetli tatlılarla hiç aram yoktur 1 küçük dilim yesem bana yeterde artar bile , ama bu tatlı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim kilo almaktan korkmasam bundan bir kaç dilim bile yerim. Gerçekten kıvamı ve lezzeti yerinde bir tatlı bu , denemeyenler acilen denemeliler.

  • Tarifin uzunca oluşu gözünüzü korkutmasın ayrıntılı anlattığım için uzun oldu , yoksa tarif oldukça pratik... Tatlı 1 gece önceden yapılıp üzeri kapalı bir şekilde dolapta bekletilirse lezzeti iki katına çıkacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler;
12 adet tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı portakal suyu

Ara krema için
3,5 su bardağı süt
3,5 yemek kaşığı tepeleme un
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Üst kreması için
2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt

Süslemesi için
Fındık İçi
Hindistan cevizi
Fıstık Tozu

  • İlk olarak etimeklerimizin üzerine yayacağımız karamelini hazırlayalım. Karamelimiz için bir tavaya 2 su bardağı toz şekeri alıp kısık ateşte karıştırarak kavuralım , Şeker sararıp bal kıvamında eriyene kadar karıştırarak kavuralım .

    Ardından 1 su bardağı kaynar suyu şekerimizin üzerine yavaş yavaş ekleyip karıştıralım , kaynar suyu döktüğümüz zaman şeker topaklanacaktır sürekli karştırarak bu şekeri eritip topaklanmayı engelleyelim. Kaynar suyun ardından şeker eriyince üzerine 1 bardak portakal suyumuzu ekleyip karıştırarak ocağımızın altını kapatalım.

    Elde ettiğimiz portakallı karameli dikdörtgen tepsiye dizdiğimiz etimeklerimizin üzerine her tarafına gelecek şekilde paylaştıralım . Etimekler sıcak olan bu karameli çekip hafif yumuşayacaktır.

    Ardından ara kremamızı hazırlayalım , Ara kremamız için sütümüze , şekerimizi ekleyip biraz karıştırdıktan sonra , unumuzu ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelecek şekilde pişirelim .

  • Muhallebimiz kaynamaya ve yoğunlaşıp kıvam almaya başdıktan bir kaç dakika sonra ocaktan alıp içine vanilyamızı ekleyip biraz daha karıştırıp vanilyayı yedirdikten sonra muhallebimizi karıştırarak ılınmasını sağlayalım . Ilınan muhallebimizi etimeklerimizin üzerene döküp bir spatula ile her tarafına yayalım .

    Tatlımızın en üst katına ise , 2 su bardağı soğuk sütle çırpılmış iki poşet krem şanti hazırlayalım .

    Hazırladığımız krem şantimizi muhallebimizin üzerine paylaştırıp yine spatula yardımı ile düzleştirip tatlımızı üzerini streç film ile kaplayıp buzdolabına kaldıralım.

    Tatlımız en az 5 saat buzdolabında bekleyip lezzeti oturduktan sonra servise sunmadan önce üzeri bol hindistan cevizi , fındık içi ve fıstık tozu ile süslenip afiyetle yenir.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler