- Günaydınlar , herkese hayırlı cumalar diliyorum.
- Boyun ağrımla burun buruna yaşamaya devam ediyorum. Dün rapor hazırlayacağım diye pc başından kalkmayınca ağrılarım bu gece daha da şiddetlendi şimdi sağa yatık bir kafa ile karşınızdayım.. :))
- Bugün size hem un gibi dağılıveren hamuru hem de nefis aromalı iç harcı ile harika bir tart tarifi vereceğim. Bu tarifte yine lise yıllarımdan kalma bir tarif deneyenlerin pişman olmayacağı garantidir :))
3 yemek kaşığı yoğurt
250 gr terayağ ( erimiş)
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un ( SİNANGİL)
Pudra Şekeri
Harcı İçin:
1,5 su bardağı şeker
3 portakal kabuğu rendesi
1/2 su bardağı portakal suyu
Fındık İçi
- Tüm malzemelerle tart hamuru hazırlanır.Hamurdan 1/3 lik kısmı ayrılır ve buzdolabı poşetine konup dondurucuya atılarak 15 dakika kadar bekletilir. Kalan hamurumuz merdane yardımı ile açılarak yağlanmış tart tepsisine veya yuvarlak borcama kenarlardan yukarıya kıvrılacak şekilde yerleştirilir.
- Ardından bir tavada şeker , portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu şeker eriyene dek sürekli karıştırılarak kavrulur. Ateşten alındıktan sonra fındık içi eklenip ılınması beklenir.
- Tepsiye yaydığımız tart hamurunun üzerine ılınmış harcımız dökülerek üzerine dolaptan çıkardığımız kalan tart hamurumuz harcımızın üzerine rendenin iri tarafı ile rendelenir.
- Tart önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiye kıvamında yani rengi çok dönmeden pişirilir. Tartımız soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri şerpip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder