SÜPRİZ KEK

  • Yoğun başlayan bir haftadan hepinize merhabalar....Güne öyle yoğun başladım ki anca fırsat bulabildim sayfama girmeye... Umarım tüm haftam böyle devam etmez.

    Bunca yoğunluğun içinde sabah sabah kötü birde haber aldım ki sormayın. Malum daha öncede bahsetmiştim fotograf makinemdeki arızadan , İstanbula servise gönderdim , bugün sabah servisten aradılar bana makinemdeki arızanın giderilmesi için 650 TL tutarında faiş bir fiyat söylediler ki şaştım kaldım. Bunu yaptırmaktansa yeni bir makine almak daha mantıklı geldi bana. Şimdi yeni bir fotograf makinesi arayışındayım , bu konuda siz sevgili dostlarımın önerilerini bekliyorum. Çok profosyonel olmayan ama çekimi güzel olan bir makine arıyorum bilen veya gören varsa bildirin lütfen :)) ( kayıp ilanı gibi oldu biraz ama idare edin canlar)

    Herkese kocamaan sevgiler gönderip
    süpriz kekimin tarifine geçiyorum...

Malzemeler
3 yumurta
1 Su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İç Malzemesi
1 poşet orman meyveli krem şanti
1 bardak süt
1 çay bardağı meyve kurusu
1 portakal kabuğu rendesi
1/2 su bardağı ceviz içi
1/2 su bardağı damla çikolata

Üzerine
1 paket çikolatalı hazır sos
Hindistan cevizi

  • Yumurta ve şeker mikserle beyazlaşıp köpürene kadar çırpılır . Yağ ve süt ilave edilerek tekrar çırpılır. Son olarak elenmiş un , kabartma tozu ve vanilya eklenerek tahta kaşıkla karıştırılıp kek kalıbına dökülür .

    Hazırladığımız kekimiz önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. Pişen kekimiz 10 dakika sonra kalıptan çıkarılarak soğumaya bırakılır.

    Kekimiz soğurken 1 polet krem şantimizi 1 su bardağı sütle çırpıp içine damla çikolatamız, portakal kabuğu rendemiz , meyve kurularımız ( yıkanıp iyice kurutulmuş - ıslak kalırsa krem şantiyi sulandırabilir ) ceviz veya fındık içimiz ilave edilerek karıştırılır.

    Soğuayn kekimiz ortadan ikiye kesilerek üst kapak kısmı ayrılır. Kekin alt kısmı bir kaşık yarıdmı ile oyulup boşaltılır.

    İçinden çıkırttığımız kek parçalarını robottan geçirip hazırladığımız krem şantili harcımıza ilave edelim .

    Kekin oyuk kısmına hazırladığımız krem şantili harç konarak üst kapağımız üzerine kapatılır.

    Son olarak çikolata sosumuz üzerindeki tarife göre hazırlanıp kekimizin üzerine dökülür ve en üste de bolca hindistan cevizi serperek kekimizi 1 saat kadar dolapta beklettikten sonra servise sunulur.

    Unutmadan bu kek tarfi için sevgili
    Gül ablama çook teşekkürler ediyorum ellerine sağlık sayesinde kızların sevdiği bir pastam daha oldu.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler