TUZLU KURABİYE

              Günaydınlar ....Bugün yine boyun ağrısıyla kalktım kaç gündür bu ağrı ile cebelleşiyorum, sağa sola dönemiyorum kaskatı oluyor boynum ilaç sürüyorum biraz geriliyor tekrar nüksediyor sonumuz hayrola , bu gidişle bir doktora gitmek şart ( hiç sevmen doktora gitmeyi çook zorda kalıcam da belki ) Neyse sizi de bunaltmadan bugün kü tarifime geçeyim.

              Bugün kü tarifim büyük kızımın ( çok zor beğenir) "anne pastane kurabiyelerinden yaparmısın " dediği pastanedekilerden de harika olan bu tarifim taaa lise yıllarından kalma. Tuzlu kurabiyeleri sevenler için mutlaka deneyin diyebileceğim, ağzıda un gibi dağılan yedikçe yedirten , nefis bir tarif.

            Malzemeler (1 tepsi için )
            1 /2 su bardağı sıvıyağ
            1/2 su bardağı su
            1/2 limon suyu
            1/2 paket tereyağı (yumuşak)
            1 çay kaşığı karbonat
            1 tatlı kaşığı tuz
            1 yumurta ( Sarısı üzerine)
            Aldığı kadar un

            Üzerine
            susam , çörekotu

            • Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak ve özlü bir hamur yapalım. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayıp rulo yaparak uzatalım. U şeklinde ortadan ikiye katlayıp birbirine ters yönde çevirip burgu şekli yapalım .
            • Veya istediğiniz başka herhangi bir şekilde kurabiyelerimizi yapıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serptikten sonra önceden ısıtlmış 170 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
            • NOT : Hamurumuzun un kıvamını ayarlamak için yoğurduğumuz hamurumuzu elimizde yuvarlayarak uzatalım, eğer kesilmeden yuvarlanıp açılıyorsa kıvamı tamamdır.
            Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

            Hiç yorum yok:

            Yorum Gönder

             
            Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
            Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
            Özel tasarım ürünler