- İstanbul seyehatinde düğün telaşı , akraba ve dost ziyaretleri haricinde zaman ne gösterir bilemem inşallah güzel şeyler yaşar ve hoş anılarla geri dönerim.
- Bloğumu sizlere sizleri de allaha emanet ediyor hepinize kucak dolusu sevgiler gönderiyor ve bol çikolatalı ebruli pastamla sizleri başbaşa bırakıyorum.
4 kahve fincanı Toz Şeker
1 kahve fincanı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Yemek kaşığı kakao
2 Yemek kaşığı kakao
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı un
Kreması İçin:
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
2 paket krema
5 yemek kaşığı pudra şekeri
2 paket krema sertleştirici
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
2 paket krema
5 yemek kaşığı pudra şekeri
2 paket krema sertleştirici
İçine
Vişne , muz
Vişne , muz
Üzerine
Çikolata sosu
Çikolata sosu
- Yumurta akları cam ( özellikle cam ) bir kasede kıvamı koyulaşana dek çırpılır.
- Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpılır.
- İyice çırpılmış yumurta sarıları ve beyazlarını karıştırıp yoğurt ve sıvıyağıda ekleyip biraz daha çırptıktan sonra elenmiş un , kakao kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tahta kaşıkla biraz daha çırpıp yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 -50 dakika kürdanınız temiz çıkana dek pişirin.
- Not : İlk 45 dakika fırınımızın kapağını açmamaya özen gösterin aksi halde pandispanyanız çökebilir.
- Pandispanyamız pişip iyice soğuyunca kremamızı hazırlayalım .Kremamız için ;Krem şantilerimiz 1,5 su bardağı soğuk sütle çırpılır kıvam alınca pudra şekeri krema ve krema sertleştirici eklenip tekrar çırpılır. Hazır olan kremamız 5 dakika dolapta bekletilir .
- Pandispanyamız soğuduktan sonra naylon bir ip veya pasta kesici yardımı ile 3'e bölünür.
- En üstteki katı en alta gelecek şekilde servis tabağına alınan pandispanyamızın üzerine krememızın 1/3 ü sürülür. Üzerine süzdürdüğümüz vişnelerin ve dilimlediğimiz muzların yarısı yerleştirilir. 2. kat pandispanya yerleştirilerek kalan kremanın yarısı sürülür ve kalan meyveler yerleştirilir.
- Son kat pandispanyamız da kapatılıp üzerine ve yanlarına kalan kremamız sürülüp düzleştirilir. Kremamızın üzerine hazır çikolata sosundan ince şeritler halinde gezidirilir ve bir çatal yardımı ile hafif hafif çikolata ve krema birbirine katılarak ebruli görüntü elde edilir.
- Hazırladığımız pastamızı 5 saat buzdolabında beklettikten sonra servise sunabiliriz. Afiyet şeker olsun .
- ( Bizim kızlar acele ettiğinden dolayı pasta tam donmadan dilimlendi o yüzden kreması biraz cıvık görünüyor aslında donsa çok güzel ve kıvamlı bir krema oluyor. )
Hazır çikolata sosu kullanmak istemeyenler Kümpet pastamdaki sevgili Çikolata sosu kullanabilirler.
- Aslında pandispanyası kakaolu yapılsa çok daha güzel olur eşim kakaolu pastaları sevmediği için ben genelde sade yapıyorum ama siz kakao seviyorsanız kesinlikle içini kakaolu yapın derim. Çikolata tadı daha da belirgin oluyor ve üzerindeki çikolata ile lezzeti perçinleşiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder