ELMALI- HAVUÇLU MUFFİN

  • Güzel bir bayramın ardından herkese merhabalar ; Bayram mesajı bırakan , mail atan , arayan herkese çook teşekkürler. Nice güzel bayramlar geçiririz inşallah.

  • Bugün sizlerle kızımın beslenme saati için yaptığım yumuşacık muffinlerimi sunacağım. Bu muffinlerin özelliği içindeki buğday nişastası sebebi ile puf puf yumoş yumoş olmaları. Benim gibi okul için beslenme çantası hazırlayan annelere veya misafir masalarına üzeri çikolata ile süslenip güzel bir alternatif olabilir . Denemek isteyenler için işte tarif ...

Malzemeler :
2 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 büyük elma
1 havuç
1 yemek kaşığı un ( elmalar için)
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı un


  • Yumurta ve şeker iyice beyazlaşıp köpürene dek çırpılır.Süt ve sıvıyağ ilave edilip düşük ayarda çırpılmaya devam edilir.
  • Bu arada bir kap içerisinde nişasta ,un , kabartma tozu , tarçın ve vanilya elenerek karıştırılır.
  • Elmalar kabuğu soyularak küp küp doğranır ve 1 yemek kaşığı una bulanır.
  • Çırpma kabındaki sıvı malzemelere unlu karışımımız eklenip tahta kaşık yardımı ile karıştırılır. Hazırlanan hamurumuza önce rendelediğimiz havucumuz son olarak una bulanan elmalar ve ceviz içleri ilave edilerek son bir kez karıştırılır.
  • Hamurumuz muffin kağıtları konulmuş muffin kalıplarına pay edilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Pişen muffinlerimiz soğutulur , soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir veya istenirse çikolata sosu ile de servis edilip afiyetle yenir.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler