3 yufka
Tereyağ
Peynir
3 yemek kaşığı terayağı eritilerek tezgahın üzerine serilmiş yufkanın her tarafına sürülür. Yufkanın üzerine peynir serpilerek karşılıklı kenarlardan üzerine katlanır. Dört kenarı üzerine katlanan yufkamız büyük bir kare haline gelince pizza tavamıza yada teflon bir tavaya alınırak arkalı önlü kızartılır.
Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanarak gözlemeler pişirilir. Servis esnasında ister bütün olarak sarılarak istenirse de benim yaptığım gibi dilimlenerek ikram edilir.
İç malzemesi kıymalı veya patatesli olarak ta hazırlanabilir tercih size kalmış. Pratik bir tariftir ani misafirleriniz için en fazla 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bir lezzet.
Bu tarifim Porselen Demlik Çay Saati # 46 ya ev sahibeliği yapan sevgili Aynur'a gitsin. Kolaylıklar diliyorum arkadaşım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder