PORTAKALLI BATON KEK

  • Günaydınlar herkese güzel bir gün ve güzel bir hafta diliyorum.
  • Bugünkü tarifim standart kek tarifimde yaptığım ufacık değişikliklerle ortaya çıkan nefis mi nefis bir kek. Hem portakal hemde çikolatanın nefis uyumu ile yumuşacık puf puf bu kek kışın sıcacık bir çayla içimizi ısıtacaktır.

PORTAKALLI BATON KEK

Malzemeler :
4 Yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakal'ın suyu
2 yemek kaşığı damla çikolata



  • Yumurta ve şeker çırpılarak şeker eriyede dek çırpılıp köpürtülür , üzerine zeytinyağı , portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
  • Daha sonra vanilya , elenmiş un ve kabartma tozu eklenerek çırpılır iyice kıvam alan hamur yağlanmış baton kek kalıbına dökülerek ( normal kek kalıbıda olabilir) damla çikolatalar serpilerek bir çatal yardımı ile karıştırılır.


  • Önceden ısıtılmış 180 c fırında min . 40-45 dakika pişirilir.Soğuyunca kalıptan çıkartılarak servise sunulur. Mis gibi portakal kokusuyla kış aylarınızın vazgeçilmezi olacaktır. Afiyet olsun ....


  • Not: Baton kalıbım paşabehçe'nin standart 31 x12,5 cm baton kalıbıdır.


  • Bu kekimiz sevgili Ferah arkadaşımın düzenlediği Tuz Biber 1. Yemek Etkinliği' ne gönderiyorum


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler