Bu tarif tamamen Emine BEDER’e aittir. Bezelye severler için gerçekten hoş kolay ve lezzetli bir tarif. Tavsiye ediyorum.
MALZEMELER:
· 5 Yufka
· 1 Kutu Konserve Bezelye
· 300 Gr Kuşbaşı Doğranmış Et
· 1 Soğan
· 2 Kaşık Yağ
· 2 Adet Havuç
· Kekik, Tuz vs…
Beşamel sos:
· 2 Su Bardağı Süt
· 2 Çorba Kaşığı Un
· 2 Kaşık Margarin
· 1 Bardak Kaşar rendesi
YAPILIŞI:
Etleri yağla suyun salıp çekene kadar kavuralım. Suyunu çekmeye başladığında doğranmış soğanı etlerin üzerine çıkacak kadar suyu ilave edelim. Doğradığımız havucu koyalım 5 dk sonra bezelyeyi ekleyelim. Sebzeler pişmeye yüz tutunca baharatları ekleyip 1 taşım kaynatalım.
Yufkaları üst üste serip 6 parçaya ayıralım. İki üçgen parçayı üst üste koyup bir kaseye oturtalım. İçine hazırladığımız ve suyunu süzdüğümüz içten koyalım. Yufkaların dışta kalan parçalarını etlerin üzerine kapatalım. Daha sonra ters çevirerek tepsiye yerleştirelim.
Sos için margarini eritip,unu ilave ederek karıştıralım. Un sararmaya başladığında , Ateşten alarak yufkaların üzerine gezdirelim kaşar rendesi serpelim. Fırına atıp kızartalım. AFİYET OLSUUUUUUUUUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder