VİŞNELİ ÇİKOLATALI PASTA

  • Yoğun ve yorucu geçen bir haftanın ardından yine burdayım.. Hafta sonu minik meleğimin doğum gününü kutladık. Çok güzel ve ailecek kutladığımız bir doğum günü oldu. Güzel görüntüleri daha sonra paylaşıcam sizlerle. Yayınlanmayı bekleyen tarifler ve resimler birikti.. Bu yoğunluğu atlatır atlatmaz hepsini paylaşıcam. Ama onlardan önce yorumlarda oldukça merak edilen ve tarifi beklenen bir pasta var sırada.. Kızımın öğretmenlerine hazırladığım içi vişneli çok beğeni toplayan pastam karşınızda.
  • Uzun uzun yazdığıma bakmayın siz. O kadar basit ki yapımı sakın gözünüz yılmasın. Uzun olmasının sebebi tüm ayrıntıları yazmamdır. İlk kez pasta yapacak biri bile anlasın diye en ince ayrıntısına kadar yazdım.. Pandispanyayı yapıp kremayı hazırlayıyoruz o kadar geri kalan süsleme size kalmış.. Uzun sözün kısası tarifin uzunluğundan korkmayın gönül rahatlığıyla deneyin .. Hepinizi öptüüm işte size tarif
VİŞNELİ ÇİKOLATALI PASTA

Pandispanyası İçin
4 Adet Yumurta
4 kahve fincanı Toz Şeker
1 kahve fincanı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Yemek kaşığı kakao
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
4 kahve fincanı un

Kreması İçin:
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
2 paket krema
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 paket krema sertleştirici

İçine
Vişne , muz
Damla Çikolata

Yanlarına ve üstüne
2 kare bitter çikolata

  • Yumurta akları cam ( özellikle cam ) bir kasede kıvamı koyulaşana dek çırpılır. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpılır.

    İyice çırpılmış yumurta sarıları ve beyazlarını karıştırıp yoğurt ve sıvıyağıda ekleyip biraz daha çırptıktan sonra elenmiş un , kakao kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tahta kaşıkla biraz daha çırpıp yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 -50 dakika kürdanınız temiz çıkana dek pişirin.

    Fırınımızın kapağını açmamaya özen gösterin aksi halde pandispanyanız çökebilir.

  • Pandispanyamız pişip iyice soğuyunca kremamızı hazırlayalım .
  • Kremamız için ;Krem şantilerimiz 1,5 su bardağı soğuk sütle çırpılır kıvam alınca pudra şekeri krema ve krema sertleştirici eklenip tekrar çırpılır. Hazır olan kremamız 5 dakika dolapta bekletilir .
  • Pandispanyamız soğuduktan sonra naylon bir ip yardımı ile 3'e bölünür.
  • En üstteki katı en alta gelecek şekilde servis tabağına alınan pandispanyamızın üzerine krememızın 1/3 ü sürülür. Üzerine süzdürdüğümüz vişnelerin ve dilimlediğimiz muzların yarısı ve damla çikolata ratgele serpiştirilir. 2. kat pandispanya yerleştirilerek kalan kremanın yarısı sürülür ve kalan meyveler ve yine damla çikolata yerleştirilir. Son kat pandispanyamız da kapatılıp üzerine ve yanlarına kalan kremamız sürülüp düzleştirilir. Kremadan üst süslememiz için 3-4 kaşık ayıralım.

    Pastamızın üst kenar kısmına pasta şırıngasına 3-4 kaşık krema konularak süsleme yapılır. Orta kısmınada küçük bir süsleme yapıp içine vişne doldurulur.

    Benmari üsülü erittiğimiz çikolatamız ince uçlu şırınga yardımı ile pastamızın üzerine ince halkalar halinde sürülür. Orta kısımdan başlanarak çikolatamıza bıçak ucuyla dışa doğru fazla batırmadan çizikler atılır ve çikolatanın şekillenmesi sağlanır. Son olarak pastamızın yan kısımlarına rendelediğimiz çikolatamız serpilir.


    En az 5-6 saat buzdolabında bekleyen pastamız artık servise hazırdır. Afiyet şeker olsun .


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler