- Günaydınlar . Herşeyin gönlünüzce olacağı mutlulukla , sağlıkla ve en önemlisi huzurla dolu bir hafta geçirmenizi dilerim.
- Bugün kü tarifim yine bana ait biraz ondan biraz bundan deyip evde olan malzemelerle yaptığım bir kek. Eşime işyerine götürmesi için yaptığım bu kek çok beğenildi. İçindeki malzemenin çeşitli oluşu ve hepsinin ayrı ayrı katmış olduğu lezzet sayesinde harika bir kek oldu.
- Kekin üzerindeki çiçekte neyin nesi demeyin. O çiçek çok anlamlı bir çiçek. Kızım onu anaokulunda geçen sene anneler gününde benim için hazırlamıştı. Tahtadan kalıplarla kesilmiş çiçekleri boyayıp süslü püslü hazırlayıp bana hediye etmişti. Satın alınmadan kendi el emeği ile hazırlamış olması apayrı bir önem taşıyor benim için..
- Böyle nice güzelliklere inşallah deyip tarife geçiyorum hemenciiik...
- Karadenizden , nefis bir ilkbahar sabahından hepinize kucak dolusu sevgiler gönderiyorum..
YOK YOK KEKİ
Malzemeler :
3 Yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 vanilya
1 kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
2 havuç ( rendelenmiş)
1 büyük elma ( soyulup küp küp doğranmış)
1 çay bardağı ceviz yada fındık içi
1 çay bardağı kuru üzüm
3 Yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 vanilya
1 kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
2 havuç ( rendelenmiş)
1 büyük elma ( soyulup küp küp doğranmış)
1 çay bardağı ceviz yada fındık içi
1 çay bardağı kuru üzüm
6-7 adet kuru kayısı
1/3 bardak hindistan cevizi
1/3 bardak hindistan cevizi
- Şeker, yumurta köpürene kadar iyice çırpılır. Üzerine yağ, süt ve vanilyayı eklenerek tekrar çırpılır.
- Ayrı bir kapta un , kabartma tozu ve tarcın elenerek karıştırılır. Ve unlu karışım sıvı karışıma ilave edilerek 2 dakika kadar çırplır.
- Son olarak havuç, elma, üzüm, ceviz , kayısı ,hindistan cevizi tahta bir kaşık yardımı ile iyice karıştırılır .
- Hamurumuzu yağlanmış kek kalıbımıza dökerek önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim. İlk yarım saat fırınımızı hiç açmıyoruz. Pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edelim . Kürdanımız temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiştir. Soğuduktan sonra afiyetle yenmek için servis yapalım .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder