FIRIN KÖFTE

  • Yeni bir yıldan herkese merhaba.... Umarım bu yıl herkese mutluluk sağlık ve huzur getirir. Herşeyin gönlümüzce olması dileğiyle..
  • Özellikle çocukların çok sevdiği bir yemek olan fırın köfte tarifimiz var sırada ( benim kızım gibi sadece kızartmasını sevenler hariç) Fırında daha sağlıklı oluyor köfte hem daha hafif hem daha lezzetli.. Yanında bir pilav sıcacık bir çorba birde salata oooh sultan sofrası maşallah....Buyrun efendim hep beraber yiyelim..
FIRIN KÖFTE

Köfte Malzemeleri
500 gr kıyma
3 dilim ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz, ince doğranmış
Karabiber , tuz
2 yemek kaşığı süt


Tepsi Malzemesi
5 patates
5 sivribiber
4 domates
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı sıcak su

  • Önce köfte için gerekli tüm malzemeleri yoğurup köfte harcını hazırlayalım. Hazırladığımız harcı 3-4 saat buzdolabında bekletelim.

  • Diktörgen borcamımıza soyduğumuz patateslerimizi yarım ay şeklinde doğrayıp yerleştirelim. Patateslerimizin üzerine zeytinyağı , salça , su , karabiber, kırmızı biber ve tuzla hazırladığımız sosu dökelim.
  • Patateslerimizin üzerine ikiye bölüp içlerini çıkarttığımız biberlerimizi ve kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domateslerimizi yerleştirelim.
  • Son olarak hazırladığımız köfte harcından parçalar kopartıp elimizde şekillendirip tepsiye dizelim. Tepsimizi fırına vermeden önce pişerken üstü yanmasın diye folyo ile kaplayıp 240 c fırında pişirelim ve fırından çıkınca afiyetle yiyelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler