SULAK YERDE YETİŞMİŞ GÜL BÖREĞİ :) VE PATATES SALATASI

  • Davet masamda çok beğenilen gül böreğimde ve herkesin bildiği ama blogta tarif olsun diye yayınladığım patates salatamda sıra.
  • Böreğin özelliği suda beklemesi ve yumuşacık olması . Suda beklerken kabarıyor ve fırında foşur foşur pişerken insanın iştahını kabartıyor. Bu böreği geceden sarıp yine su dolu derin bir kaba koyup pişirene dek buzdolabında da bekletebilirsiniz.

GÜL BÖREĞİ

Malzemeler :
1 paket yufka
Sosu İçin :
3 Yumurta
125 gr terayağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı süt

İçi İçin:
Beyaz peynir
Maydanoz

  • Önce yufka aralarına süreceğimiz ara sosumuzu hazırlayalım. Ara sosumuz için bir tavada tereyağını eritip süt , su, yumurta sıvıyağ ekleyip çırpalım.
  • Yufkamızı tezgahımızın üzerine serip hazırladığımız sostan sürüp yufkamızı dörde bölelim. Yufkamızın geniş kenarlarına iç harcımızdan koyup rulo şeklinde saralım ve etrafında döndürerek gül şekli verelim ucunu azcık suya batırıp yufkayı yapıştırdığımız kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
  • Bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra börekleri dizdiğimiz tepsimizi böreklerin üzerini kaplayacak şekilde su dolduralım. Bu şekilde 3-4 saat beklettikten sonra ( çok gzüel kabarıyorlar suda ) pişireceğimiz zaman temiz bir mutfak havlusu yardımıyla fazla suyunu alıp tepsimize dizelim.
  • Yufka aralarına sürdüğümüz sostan artacaktır. Bu artan sosu tepsiye dizdiğimiz gül böreklerinin üzerine sürüp böreklerimizi önceden ısıtılmuş 200 derece fırında pişirip servise sunuyoruz.
PATATES SALATASI
Malzemeler
4-5 orta boy patates
1 demet maydanoz
1 kırmızı soğan
Kırmızı biber - Tuz
2 yaprak marul
1 Limon
Sıvıyağ
1 dometes (servis esnasında)
  • Önce patateslerimizi haşlayıp küp küp doğruyoruz. Ardından maydanozumuzu soğanımızı ve marulumuzu kesip patateslerimize ekliyoruz. Baharatlarımızı ilave ettikten sonra son olarak sıvıyağ-limon ve tuzunu katıp servis tabağına alıyoruz. Servis esnasında domatesini ilave edip afiyetle yiyoruz.
  • Domatesi önceden koyarsanız salatayı sulandırıp ekşiltecektir o yüzden servise sunmadan koyabilir yada hiç koymayabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler