KAKAO SOSLU KEK

Eveet nerde kalmıştık.. Davet masamızda kalmıştık masamızın en güzel mamasının tarifini vermeye gelmiş sıra... Bu tarifle etkinlikler sayesinde tanışmıştım. İyikide böylesine güzel bir tarifle karşılaşmışım çok leziz mis gibi bir kek. Islak kek gibi ama daha farklı bir lezzeti var. Kek yapıldığı gün bitti ve ev ahalisi ertesi gün aynı kekten bi daha istedi... Hindistan cevizi ve çikolanın muhteşem uyumu bir kez daha kendini gösterdii..
Hepinize güzel bir haftasonu dileyerek tarife geçiyorum
KAKAO SOSLU KEK

Malzemesi:

5 yumurta
2 su bardagi seker
1 su bardagi süt
1 su bardagi sivi yag
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardagi un

Sosu icin:
2 su bardagi sut
3 yemek kasigi kakao
1/2 su bardagi seker

Uzerine :
Hindistan cevizi

Önce kekimizin sosunu hazırlayalım.. Sos için süt, kakao ve şeker küçük bir tencerede sürekli karıştırılarak kaynatılır. İyice kaynayınca altını kısıp kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirip altı kapatılıp sosumuz soğumaya bırakılır.

Sosumuz soğurken bizde diğer tarafta kekmizi hazırlayalım . Kekimiz için önce şeker ve yumurtalar çırpılır. Sonra sıvı malzemeler eklenir ve karıştırılır. Son olarakta elenen un kabartma tozu ve vanilya eklenerek kek hamurumuz hazırlanır.

Hazırladığımız kekimizi büyük dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.


Kek pişince soğumaya bırakılır. İyice soğuyan kekimiz kare şeklinde dilimlenerek sosa bulamak için hazır hale getirilir.

Kestiğimiz keklerimiz önce hazırladığımız kakaolu sosa iyice batırılır. Her tarafı iyice ıslanıp kek sosu çekince hindistan cevizine bulanır. Her tarafı hindistan cevizi ile blanan keklerimiz servis tabağına alınarak servise sunulur..

Afiyet olsun efendim

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler