MUHALLEBİLİ KURABİYE

Davet masamdaki ikramların tarifleriyle devam edeyim ....
Sırada yazın limonlusunu , kışın portakallısını yapabileceğiniz muhallebili süper bir kurabiye var. Dışardan bakıldığında normal un kurabiyesi gibi ama bir ısırınca içinden misler gibi buram buram muhallebinin ağzımızda dağıldığı enfes bir tat bence. Bu tarifte benim favorilerim arasındadır denemeyenler kesin denemeliler yani benden söylemesi.
Bu tarifin aslı sahibi sevgili Haticecim 'miş. Bunu tatlı bir tesadüf sonucu öğrenmiş oldum. İyikide tesadüf olmuş bu sayede sevgili haticenin harika bloğunu keşfetmiş oldum.. Sizlerde mutlaka uğrayın derim .Çok güzel şeyler bekliyor sizi...Tekrar teşekkürler haticecim tarif için ..... İşte tarifimiz ;
MUHALLEBİLİ KURABİYE

Malzemeler:

125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ

1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Muhallebisi için:

3 çay bardağı süt,
3 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker,
1 paket vanilya
1 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi



Ön olarak muhallebimizi hazırlayalım. Muhallebimiz için bir tencereye süt, nişasta , şeker ve limon kabuğu rendesi karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. Pişen muhalebimize ocaktan alınırken vanilyamız ilave edilir. Muhalelbimiz ılınınca limon suyumuz eklenerek güzelce karştırılır ve soğumaya bırakılır.

Muhallebimiz soğurken , hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elde açılır, ortasına soğumuş muhallebi konular ve kapatılır. Kapadığımız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Pişip soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilerek servise sunulur.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler