SU BÖREĞİ

Mis gibi bir su böreği ile sizlere merhaba diyorum. Benim en çok sevdiğim börektir su böreği. Zahmetli falan demem senede en az 3-4 kez açarım ve açtığım gibide biter... Malum evdeklerde benim gibi börek canavarı :))
Neyse sözü çok uzatmadan herkese güzel bir hafta diliyor ve hemeen tarifime geçiyorum .Herşey gönlünüzce olur inşallah...

SU BÖREĞİ

Malzemeler :
7 yumurta
1/2 bardak su
2 çay kaşığı tuz
2-3 damla limon
Un
200 gr tereyağ
Peynir


Yumurtalar iyice çırpılır su , tuz ve limon eklenerek karıştırılır. Azar azar un ilave edilerek sert bit hamur elde edene kadar yoğrulur. ( Hamurun çok iyi yoğrulması gerekiyor)
Hazırlana hamurumuz uzun bir rulo yapılarak 12 ye bölünür ve üzeri nemli bir bezle örtülerek yarım saat dinlendirilir.
Hamurlar orta kalınlıkta tepsimizden az büyük olacak şekilde nişasta serpilerek açılır .Açılan yufkalar temiz bir bez üzerine serilir.
Yufkalarmız açıldığı zaman haşlama kısmına geçebiliriz ( Ben bir taraftan açarken diğer taraftan haşlıyorum daha az zaman alıyor hele yanınızda yardım eden bri varsa ooo değmeyin keyfinize )
Büyükçe bir tencereye bolca su konarak kaynatılır 1 avuç tuz ve göz kararı zeytinyağı damlatılır.
Diğer tarafta genişçe bir kaba soğuk su konarak haşlama için ön hazırlıklar tamamlanır.
Yağlanmış fırın tepsimize ilk yufkamız haşlanmadan konur . Ardından 5 yufka sıra ile kaynar suya batırılıp yufka suda şemsiye ibi kabarana dek haşlanır kevgirle alınarak hemen soğuk suyun içine konur . Soğuk suda süzdürülerek ( iyice süzmesi gerekiyor süzgeçi ters çevirip üzerinde süzdürebilrisiniz) tepsiye alınıp büzülerek yerleştirilip üzerine erittiğimiz tereyağından sürelim ( Tereyağı her kata sürülecek ) Haşlanan 5. yufkanın üzerine peynirimizi yayalım ardından kalan yufkaları da aynı şekilde haşlayıp süzüp tepsiye yerleştirelim ve her kata yağ sürelim.
En üste gelecek yufkayı haşlamıyoruz. Üzerine bolca tereyağı sürüp böreğimizi 5-6 yerinden bıçakla delerek dilimlemeden bütün halde önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Piştikten sonra dilimleyip servise sunup afiyete yiyelim..
Börek hamurunun ölçüsü resimdeki tepsiye göre değildir. Normal fırın tepsisine göre ölçü verdim sizlere.. Bu ölçüde yapacaksanız 5 yumurta size yetecektir. Diğer malzemeleri aynı tutup sadece yumurta sayısını azaltalım..
Su böreğinin en büyük özelliği yumurtası ve tereyağıdır. Az tereyağlı veya az yumurtalı bir su böreğinden istediğiniz lezzeti alamazsınız o yüzden tereyağ ve yumurta konusunda cömert olmanız lazıım..

Bu tarifimde P.D.Ç.S.E. 28 ev sahibeliği yapan sevgili Yasemincime gitsin. Kolay gelsin tatlım. Sevgiler

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler