BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN & BAKLAVA

Güzel haberlerle geldim. Çifte mutluluğum var daha doğrusu çifte bayramım... Daha öncede bahsetmiştim size minik kızım böbrek enfeksiyonu geçirmiş bunun akabinde bir sürü tetkik ve tahliller istenmişti. Bu tetkik ve tahlillerin heppsini yaptırdık yaptırma aşaması felaketti o yüzden o konuya hiç girmeyeceğim direk sonuçlarla konuyu bağlayacağım...Ultrasyon , sintigrafi , kültür , idrar ve kan tahlilleri vs... hepsi çok iyi çıktı bu harika bir haber minik meleğimin böbrekleri son derece normalmiş her hangi bir problem yokmuş çook şükür..İşte bu yüzden ben çifte bayram yaşıyorum ve bu çifte bayramı da koca bir tepsi baklavayla süslemek istiyorum işte size baklava buyrun efendim baklavaya eee bayram baklavasız olurmu? olmaaaz hele bizde hiç olmaz...
Herkesin bayramını kutluyorum . Nice mutlu , sağlıklı , huzur dolu bayramlar gerçirmek dileğiyle..

BAKLAVA
Malzemeler :
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı kaymak ( yoksa sütte konabilir)
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 bardak ılık su
1 yumurta
1 Kabartma tozu
1 tutam tuz
Un
İçi İçin :
Dövülmüş fındık
Üzeri İçin :
250 gr tereyağ
Şerbeti için:
5 bardak su
5 bardak şeker
1/2 lim suyu
Önce su, şeker ve limon kaynatılarak baklava şerbetimiz hazırlanır.
Daha sonrayumurta , kaymak, yoğurt, su ve yağ iyice çırpılıp içine elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilerek baklava hamuru iyice yoğrulur. Hamaurun çok iyi yoğrulması gerekir . Yoğrulan hamur 1 saat dinlendirilir. Dinlenen hamur çok daha rahat açılır.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılarak nemli bezin altında bekletilir. ve sırayla alınan hamura nişasta serpilerek açılır. Açtıkça hamur yapışmasın diye azar azar nişasta serpebilirsiniz . Baklava hamuru çok ince açılmalı ki kıtır kıtır ve lezzetli olsun. Kalın olursa hem şerbet çekmez hem de hamur gibi olur.
Açılan 3 yufkada bir fındık serpilir. Yufkalar bittiği zaman baklava dilimlere kesilir ve üzerine eritilmiş tereyağı iyice her yerine yedirilerek dökülür.
Sonrada 180 derece fırına verilir ilk yarım saat 180 c de pişirilir ve sonra ayar 100 dereceye düşürülerek ağır ağır pişirilir. Üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Şerbet soğuk baklava sıcakken şerbeti dökülür.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler