ÇARŞAF ÇARŞAF ÇARŞAF BÖREĞİ :))

Mutlu , sağlıklı, huzur dolu bir hafta geçirmek dileğiyle herkese günaydın....
Başlıktanda anlaşılacağı üzere bugünkü tarifim çarşaf böreği... Bu böreğimi de istek üzerine yaptım rahmetli görümcenim kızı için. Zor görünsede aslında çok kolay bir börek ..O kadarda lezizki değiyor doğrusu.. Denemek isteyenler için tarif aşağıda... Yapanlara kolay gelsin yiyecek olanlarada şimdiden afiyet şeker olsun..
ÇARŞAF BÖREĞİ

Malzemeler
1.5 Su Bardagi Sut
1 Su bardağı su
Aldigi Kadar Un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

1 Yumurta Sarisi (Uzerine)
Sivi Yag ( Bezelerin üzerine sürmek icin)

Ic Harci Icin
1/2 kg minzi peyniri
veya 1 kaılıp beyaz peynir
Maydanoz
Süt, su , tuz ve sıvıyağa aldığı kadar un ilave edilerek iyice yoğrulur. Ele yapışmayacak setlikte bir hamur hazırlanır. Hazırladığımız hamurumuzun üzerine nemli bir bez örtülerek 15-20 dakika dinlendirilir.
Daha sonra dinlenen hamurumuzdan 6 eşit parça kopartılarak şekilde görüldüğü gibi bezeler hazırlanır. Hazırlanan bezeler merdane yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır. ( Eğer merdaneye yapışırsa birazcık unlayın) Açtığımız hamuru büyükce bir tepsinin içine altını ve üstünü yağlayarak yerleştirelim. Diğer bezeleride aynı şekilde açıp yaplayıp üstüste yerleştirelim.
Açılıp yağlanan hamurlarımızı sırayla temiz bir çarşafın üzerine koyup dikkatliçe her tarafını çekiştirerek açın ..( Ben ortadan başlayarak elimle açtım daha kolay oluyor) İncecik olana kadar açılan hamurumuzun üzerine iç harcımızdan yerleştirilerek (istenirse sadece bir köşesine konur istenirse tüm yufkaya yayılır) rulo şeklinde sarılır ve şekil verilerek veya uzunlamasına yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Tüm hamurlara aynı işlem uygulşandıktan sonra böreğimizin züerine yumurta sarısı sürülüp istenirse çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir


Üzerleri kızarıp pişen böreğimiz fırından çıktıktan sonra sertleşmemesi için üzerine başka bir tepsi örtülerek 10 dakika böylece bekletilir. Daha sonra dilimlenip servis yapılır ve Afiyetle yenir.

Dilimli halini pek fotograflayamadım çünkü pek uzun ömürlü olmadı böreğim ... Açılmasıyla yenilmesi bir oldu desem yeridir.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler