DAMLA ÇİKOLATALI KEK

Merhabalar bugün sizlere geçen haftaki deniz sefamızda yaptığım yumuşacık ve lezizmi leziz kekimin tarifini vereceğim . Bu tarifi sahur sorfalarınız içinde yapabilirsiniz. Eğer sizde sahurda bizim gibi kahvaltıyı tercih ediyorsanız deneyin derim. Bu yüzdende bu aralar sizlere bolca kek ve börek tarifi vereceğim. Beğeneceğinizi ümit ederek sizleri tarifimle başbaşa bırakıyorum... Herkese kucak dolusu sevgiler..
Bu tarif sevgili sevilciğimin ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gitsin sevilciğime teşekkür ediyor kolay gelsin diyorum...
DAMLA ÇİKOLATALI KEK
Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
1 vanilya
2- 2,5 su bardağı un

1 çay bardağı damla çikolata

Önce şeker ve yumurtaları mikserle güzelce köpürene dek çırpalım. Üzerine yağ ve yoğurdu ekleyelim Unumuzu , vanilyamızı ve kabartma tozumuzu eleyerek güzelce karıştırdıktan sonra hamurumuza ekleyelim.

Kekimizin kıvamı akıcı olmalı eğer ununu çok koyarsak istediğimiz yumuşaklığı yakalayamayız. Ben 2-2,5 bardak dedim ama herkesin abrdağı farklı olabileceüği için ununu azar azar ekleyin akıcı bir kıvama geldiği zaman yeterlidir.
Hamurumuzu yağladığımız kalıbımıza dökerek üzerinede 1 çay bardağı damla çikolatalarımızı döküp çatalla hafifce karıştıralım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Sonrada afiyetle yiyelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler