KIYMALI BURMA BÖREK

Günaydınlaar ; Herkese mutlu bir hafta dileyerek başlamak istiyorum yine.. Yoğun geçen bir hafta sonunun ardından yoğun olmayacağını dilediğim bir haftaya merhabaa.. Tatlı yorgunluklarım vardı hafta sonu düğünlerim, gezmelerim , ve yine misafirlerim.. Rahmetli görümcemin ( mekanı cennet olur inşallah eşsiz bir insandı) çocukları geldi Almanya'dan . Onlarla ilgileniyorum keyifli zamanlar geçiriyoruz hele kızların keyfine diyecek yok caner abisi ve sibel ablasıyla çok güzel zaman geçiriyorlar. Sibel hazaldaki dilbazlığa şaşıyor ne çok şey biliyor diyor. Dün gece bir düğüne gittik hazal gelinin duvağından giydiği ayakkabının topuğuna kadar bütün ayrıntıları gelip anlattı bize ...başında kaç tane çiçek olduğunu bile söyledi varın gerisini siz düşünün. Kızlar hep böyle sanırım geriye dönüp baktığımda hazalda kendimi görüyorum aslında... Anasının kokoş kızı... Annesi yer onlarıııı yeeer...
Rabbim herkesin yavrusunun bahtını açık etsin hep güzel günlerini görmeyi nasip etsin diyerek konuyu bağlayıp bugünkü tarifime geçmek istiyorum....Bugün börek sevenler için kıymalı rulo böreğin tarifini vereceğim.. Bu tarifte çok sevdiğim ve güvendiğim bir tariftir. En son annemin gününde yapmıştım ve çok beğenilmişti... Sizde denemek isterseniz pişman olmazsınız söylemesi benden .. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun diyorum ve direk tarife geçiyorum.

KIYMALI BURMA BÖREK

Malzemeler
5 yufka
300 gr kıyma
3 kaşık zeytinyağı
1 büyük soğan
Tuz,
kırmızı biber ,
karabiber
Yaprak İçine sürmek için
5 kaşık yoğurt
3 kaşık terayağ
Üzerine
1 yumurta sarısı,
2 kaşık sıvıyağ
Soğanlar önce yağda kavrulur sonrada kıyması eklenerek kıymaların suyunu verip çekene kadar pişmesi beklenir sonra tuzu karabiberi ve kırmızı biberi eklenip harç hazır edilir.
Diğer tarafta yufkalar düz bir zemin üzerine açılır her yufkanın üzerine yoğurt ve tereyağı ile hazırladığımız sostan sürülür. Yufka ortadan ikiye kesilerek geniş kısmına harçtan dökerek bir oklava yardımı ile geniş kısımdan aşağıya doğru sararak elle üzülür oklavadan çıkarılır ve tepsiye yerleştirilir. Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır.
Son olarak üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımından sürülerek çörekotu serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
En sonunda da afiyetle yeniir ..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler