KIYMALI PATATESLİ BÖREK

Güzel geçen bir bayram ve 9 günlük süper bir tatilin ardından herkese kocamaaan merhabalar...

Evdeki pc arızalandığı için bayramda gelen yorum ve cbox'taki mesajlara cevap veremedim kusura bakmayın ama en kısa zamanda herkese iadeyi ziyarete geleceğim çayları demleyip mamaları hazırlayın ona göre...

Ramazanda verdiğimiz onca tatlı tarifinin ardından benim favorilerimden olan bu böreği sizlere sunmaktan gurur duyuyorum.. Kendileri enfes hatta duble nefes bir börektir. Yiyenin ağzında lezzeti kalan ve hep aranan cinste bir börektir kendileri. Ramazanda kızımın doğum günü için yapıp anneanneye götürmüştüm koca bir tepsi.. İnanın masadan kalktığımızda börekten eser yoktu. Hatta babaannem "hülya ne koydun bunun içine böyle ne kadar güzel bir börek bu" deyip şımartmıştı beni...Şaka maka değil gerçekten deneyin bu böreği hele de benim gibi börek canavarı iseniz kesin denemelisiniz..


Eeee bunca sözden sonra ben kaçayımda sahneyi böreğime bırakayım bariii...


KIYMALI PATATESLİ BÖREK

Malzemeler
6 adet yufka

Ara Sosu İçin
3 adet yumurta
1.5 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvıyağ


İç malzemesi İçin
3 adet orta boy patates
200 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
Kırmızı biber
karabiber
1 çay kaşığı kimyon
tuz


Önce iç harcımızı hazırlayalım . Ön hazırlık olarak patateslerimizi soyup haşlayalım. Haşladıktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim. Ardından ince kıyılmış soğanımızı azcık sıvıyağ koyduğumuz tavamızda kavuralım. Kıymamızı ilave edip kıymamızı suyunu salıp çekene kadar pişirelim . Pişmeye yakın rendelediğimiz patateslerimizi ekleyip arzunuza göre tuz , kimyon, kırmızı ve karabiberini ekleyep güzelce karıştırıp tavamızı ocaktan alıp biraz ılınmasını bekleyelim.

Başka bir kapta yumurta , sıvıyağ, maden suyunu karıştıralım.

Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsimize ilk yufkamızı yayalım. Üzerine hazırladığımız sıvı karışımdan sürüp her tarafına yedirelim. Üç yufkayı bu şekidle her katına sıvı karışımdan sürerek tepsiye dizip üzerine hazırladığımız iç harcı yayalım. Sonrasında kalan 3 yufkayada aynı şekilde her katına sıvı karışımdan sürerek tepsimize yayalım fazla gelen kısımları tepsi içinde büzelim. Böreğimizin en üst katınada sıvı karışımdan sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğimizin üzeri kızarana dek pişirelim.


Diğer börek tariflerim için buraya buyrun


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler