MEYVELİ PASTA

Merhaba arkadaşlar. Güzel bri kandil gecesinin ardından rabbim tüm dualarımızı kabul etsin diyerek yeni bir güne merhaba diyorum. İnşallah her günümüz bir öncekinden güzel olur..
Çilek mevsimi bitti bitecek bende mevsim bitmeden sizlere bir kaç çilekli tarif vermek istiyorum. Bunlardan ilki pratik zaman almayan bir meyveli pasta. Benim zamanım kısıtlı olduğu için bu pastamı hazır pastabanla yaptım ama siz kesin pandispanya ile deneyin lezzet iki katına çıkacaktır emin olabilirsiniz. Bu pastayı büyük kızımın dedesiyle alışverişe çıkması sonucu eve elinde bir poşet çilekle gelip anne bana çilekli pasta yaparmısın demesiyle anında evdeki malzemelerle yapılıverdi.
Büyük kızım pek yemek yemediği için istediği her şeyi yapar oldum yeterki yesin diye. Bir anneye en büyük ceza yemeyen bir çocuğunun olmasıdır sanırım. Bende belki bundan yer diye hemen yapıverdim .Sorun kaç dilim yediii belki 1 -1,5 dilim oda zor bela.. Büyüdükçe düzelir düyorlar ama ben hiç bir fark göremiyorum inşallah düzelereck diye ümid ediyorum ve düzeleceği günleri iple çekiyorum..Rabbim o günleride gösterir inşallah ...
MEYVELİ PASTA
Pandispanya ile denemek isteyenlere işte sade pandispanya tarifi 24 cm'lik kek kalıbı içindir. Kalıbınız büyükse miktarı artırmalısınız yoksa istediğiniz gibi kabarmayabilir.
Pandispanya Hamuru için
4 Adet Yumurta
4 Fincanı Toz Şeker
1/2 çay bardağı Sıvıyağ
3 Kaşık sıcak su
1 Kabartma Tozu
1 Vanilya
4 fincan un
Fincan ölçüleri türk kahvesi fincanına göredir.

Pasta Malzemeleri :

1 adet hazır pastaban

1 paket vanilyalı pasta kreması

1,5 bardak süt

1 kg çilek

1 şeftali

1 muz

1 bardak mevye suyu

Çikolata parçaları

Öncelikle kremamızı üzerindeki tarife göre çırpalım (2,5 bardak süt diyor ama ben 1,5 bardakla yaptım ) Ben kremaya renk ve lezzet versin diye kremanın içine 5-6 çileği robattan geçirip ekledim. Ama çilekler kremayı sulandıracağını hesap edemedim. O yüzden sizde benim gibi kremaya çilek eklerseniz kremanın sütünü 1 bardak eksik koyun yoksa kıvamı biraz yumuşak olur. Kremamızı hazırladıktan sonra;

Meyvelerimizi yıkayıp soyup tavla zarı büyüklüğünde küp küp keselim. Pastabanımızın katlarını meyve suyu ile ıslattıktan sonra ilk kata kremamızın yarısını her tarafını kapatacak şekilde gzüelce sürelim. Üzerine küp küp doğradığımız şeftali ve muzumuzu serpelim. İkinci katımızı kapatıp kalan kremamızdan 3-4 kaşık ayırıp kremamızı güzelce sürüp en üstede ortadan ikiye kestiğimiz çileklerimizi yerleştirelim. Kalan krema ile kenar süslemesi yapalım.

Pastanın kenarlarına çikolata rendeleyip serpebilirsiniz. Bende şekilli parça çikolatalar olduğu için ben onlardan serpiştirdim siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Buz dolabında 2-3 saat bekledikten sonra servise hazır olan pastamız afiyetle yenir..


Resimler pek orantılı çekilemedi çünkü makinemin şarjız bitmiş ve ekranı kararmıştı o yüzden öylesine ekranı görmeden rastgele çekilmiş resim bunlar. Kaç poz çektim tahmin edemezsiniz belkide 25-30 poz çekmişimdir en iyileri bunlardı valla.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler