SULU SÜNGER KEK

Merhabalaar ; Evet evet yanlış duymadınız sıradaki tarifim sulu kek.. Şimdi bu kız heralde ıslak kek demek istiyor diye düşünmeyin sakın aksine tamda sulu kek demek istiyorum... Bu kekin en büyük özelliği sıcak su ile yapılıyor olması ve sünger gibi yumuşacık olması...Ağza alındığında bir anda un ufak olup ağzınızda bir dilim olduğunu unutuveriyorsunuz .

Bu aralar nedendir bilemem keklere takmış durumdayım durup durup aklıma kek yapmak geliyor bir börek canavarı olarak içimdeki kek yapma isteğini bende anlayabbilmiş değilim. Sanırım bu bir iç güdü hani benim yemek yemeyen bir kızım varya sırf o bir dilimcik yesin diye yapıyorum psikolojik olarak etki altındayım galiba.. Her neyse bu bendeki kek yapma merakı evdekileri pek mutlu ediyor bahane ile onlarda midelerine bayram ettiriyorlar..

Bu keki kesinlikle denemelisiniz ama içine başka bir şeyler eklemeyin lezzeti bu şekilde daha belirgin çünkü...Çok güzel kabarıyor ve puf puf oluyor. Hani annelerimizin çocukluğumuzda yaptığı o pofuduk kekler varya işte bu onlar gibi....Yapanlara şimdiden afiyet şeker olsun

Herkese hayırlı cumalar ve güzel bir hafta sonu geçirmenizi dileyerek tarifimize geçeyim ....

SULU SÜNGER KEK

Malzemeler :

4 yumurta

1 su bardağı sıcak su

1 su bardağı sıvıyağ

1,5 su bardağı şeker

1 Paket kabartma tozu

1 Paket vanilya

1 limon kabuğu rendesi

1 bardak kuru üzüm

Un


Yumurta ve şeker köpük köpük olana dek iyice çırpılır. Daha sonra sıvı malzemeler sırayla eklenir . Daha sonra un kabartma tozu ve vanilya eklenir. En son olarakta 15-20 dakika sıcak suda bekletip şişmelerini sağladığımız üzüm ve limon kabuğu rendesi eklenerek tahta bir kaçık yardımı ile karıştırılır. ( Üzümler dibe çökmesin diye birazcık una bulayın)

Kek hamurumuz sulu akışkan bir hamur olacak yoksa gzüel kabarmaz ve yumuşacık olmaz un ölçüsünü ona göre ayarlayın . Ben ölçü vermedim göz kararı yaptığımdan dolayı sizleri unuttum tabi o an bir dahaki yapışımda unuda ölçeklendireceğim..

Hazırlanan kekimiz önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Soğutularak dilimlenir ve servise sunulur.

Arzu ederseniz kek hamurunu ikiye bölüp yarısına 2 kaşık kakao koyup 2 renkli bir kekte yapabilirsiniz böylede çok leziz oluyor.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler