Malzemeler
1 adet yumurta
1 adet büyük boy havuç
2 su bardağı beyaz un
1 su bardağı kepekli un
1 çay bardağı mısır yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 çorba kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı yumuşamış tereyağı
1 paket kabartma tozu
Susam
Yapılışı
Yumurta, yoğurt, yağ ve kabartma tozunu geniş bir kabın içine koyup karıştırın. Havucun dışını temizleyip rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra ufalanmış peynirle birlikte kaba ilave edip karıştırın.
Malzeme iyice karışınca kurabiye hamuru ele yapışmayacak yumuşak bir kıvam alıncaya kadar un ekleyerek yoğurun.
Hamurdan bir parça elinize alıp iki avucunuz arasında yuvarlayarak uzun şeritler yapın. Bu uzun şeritlere sayı veya harf şekli vererek fırın tepsisine sıralayın. Tepsideki kurabiyelerin üzerine pekmez sürdükten sonra az miktarda susam serpin.
170?C derece fırında kurabiyenin altı üstü pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler ılındıktan sonra servis tabağına alarak çocuğunuza servis yapabilirsiniz.
Öneriler
• Kullandığınız yumurta ve havucun büyüklüğüne göre ihtiyacınız olan un miktarı değişeceğinden unu hamura azar azar ilave edin.
• Çocuğunuzun ağız tadına göre kurabiyenin içine portakal kabuğu veya limon kabuğu rendesi, elma rendesi ilave ederek farklı lezzette kurabiyeler yapabilirsiniz.
• Kurabiyelerin üzerini ceviz veya fındık parçaları ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder