Malzemeler
2 çay bardağı üzüm pekmezi
1 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı mısır yağı
1 çorba kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Kepekli un
Yapılışı
Un ve ceviz dışında tüm malzemeyi derin ve geniş bir kaba koyup iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak toplar hazırlayın. Çekilmiş cevize batırarak fırın tepsisine sıralayın. 170ºC derecedeki fırında altı pembeleşene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Soğuyunca çocuğunuza sevdiği içecekle birlikte servis yapabilirsiniz.
Öneriler
Çok tatlı bir kurabiye olmasını istemiyorsanız toz şeker kullanmayabilirsiniz. Çocuğunuzun zevkine göre cevizleri kurabiyenin içine karıştırabilirsiniz. Ceviz yerine çekilmiş fındık veya badem de kullanabilirsiniz. Bebeğinizin yutma becerisine göre cevizleri çok ince veya biraz daha taneli olarak hazırlayabilirsiniz. Üzerini süslediğiniz ceviz veya fındık parçalarının dökülmemesi için önce kurabiyelerin üzerine az miktarda pekmez sürebilirsiniz. Kepekli un yerine beyaz un veya ikisinden de yarı yarıya kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder