Malzemeler
1 su bardağı balkabağı rendesi
6 adet kuru kayısı
1/2 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı su
Yapılışı
Balkabağının kabuğunu iyice temizledikten sonra rendeleyip veya küp küp kesip bir tencereye koyun. Kuru kayısıları ortadan ikiye ayırarak tencereye ilave edin. Kuru üzümlerin çöplerini ayıkladıktan sonra su ile birlikte tencereye koyup kapağını kapatarak orta ateşte kayısılar yumuşayana kadar pişirin. Blender ile pürüzsüz püre kıvamına getirerek bebeğinize ılık olarak yedirebilirsiniz.
Öneriler
● Kuru kayısı alırken sarı ve parlak olanların yerine daha koyu renkli, şekilsiz ve katkı maddesi içermeyenleri tercih edin.
● Bebeğinizin sevdiği kıvama göre su miktarını arttırıp azaltabilirsiniz.
● Püreyi daha sulu kıvamda hazırlarsanız içine kaşık mamalarından ilave ederek yedirebilirsiniz.
● Püreyi pişirirken içine elma, armut, muz gibi meyvelerden karıştırarak farklı lezzetler yaratabilirsiniz.
● Püreyi pişirirken bebeğinizin ayına göre içine ceviz ilave edebilirsiniz.
● Püreyi bebeğinize yedirmeden önce içine az miktarda pekmez karıştırarak lezzetini arttırabilirsiniz.
● Yaşından büyük çocuklar için malzemeyi küp küp keserek pişirdikten sonra yedirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder