Malzemeler
2 paket kare sütlü çikolata (160 gr)
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 çay kaşığı vanilya
Bir tutam tuz
Yapılışı
Çikolatayı benmari usulü erittikten sonra kalan malzemeyi ilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakın.
Harcınız kolay şekil alacak kıvama geldiğinde elinizi nemlendirerek istediğiniz şekli verin (top, çubuk).
Hazırladığınız şekerlemelerin dışını istediğiniz malzemeyle kaplayın.
Şekerlemeler oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Öneriler
Şekerlemeleri kaplamak için sütlü çikolata veya beyaz çikolata kullanırsanız farklı bir lezzet elde edersiniz.
Şekerlemeleri çikolata ile kaplamaktansa hindistan cevizi, pasta süsü, ince çekilmiş fındığa bulayarak da servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder